L'últim detingut per cremar contenidors a Palma ja estava sent investigat per agredir a dones en el carrer

Publicado 12/6/2019 12:42:28CET
Mor un home en quedar atrapat per una porta mentre intentava entrar en un edifici
POLICÍA NACIONAL - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 12 Juny (EUROPA PRESS) -

   L'últim detingut per la crema de contenidors a Palma ha passat a disposició judicial aquest dimecres, com a presumpte autor d'un delicte de danys provocat per incendi en una bateria de contenidors. No obstant això, ja estava sent investigat per agredir a dones en el carrer.

   Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, el detingut estava sent investigat pel Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Districte Centre després de rebre set denúncies de dones que eren agredides a la via pública sense motiu aparent i provocant-hi lesions lleus.

   Els fets es van produir des del passat 24 de febrer fins al dia 5 de juny, als voltants de la Plaça d'Espanya, a plena llum del dia i en presència d'altres transeünts, quan el detingut de forma sorprenent agredia les dones amb cops de puny, puntades i empentes, mostrant una actitud hostil i fins i tot degradant, arribant a escopir a una dona.

   Pel que fa a la crema dels contenidors, els agents del Grup d'Atracaments van procedir a la seva detenció dilluns passat sobre les 19.30 hores, a Camp Redó.

   En aquesta ocasió els fets van ser presenciats per diversos testimonis que van veure al detingut apropar-se a un contenidor llançant alguna cosa al seu interior per després empènyer-ho al mig de la calçada i al cap d'uns segons començar a cremar.

   La investigació s'emmarca dins del dispositiu que es va iniciar fa uns mesos amb motiu de l'increment d'incendis de contenidors, que superava les estadístiques dels causats per motius fortuïts o accidentals, davant l'evidència que eren provocats, aconseguint la detenció de quatre persones i esclarir nombrosos incendis.

   Fins avui s'han dut a terme cinc detencions, comprovant com entre els detinguts no hi ha cap relació i actuaven de forma aïllada i sense connexió.

Para leer más