Màfia Russa.-Delgado creu "anecdòtic" que Petrov residís a Calvià i destaca "l'èxit rotund" de l'operació

Actualizado 16/6/2008 17:02:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

L'alcalde de Calvià, Carlos Delgado, va considerar avui "gairebé anecdòtic" que els quatre detinguts divendres passat a Mallorca en el marc de l'operació contra les màfies russes, coneguda com a 'Troica' i entre els quals es troba el presumpte cap de l'organització, Gennadios Petrov, residissin en mansions de luxe ubicades en el seu municipi.

Concretament, Petrov vivia al número 5 de l'Avinguda Portals Vells de la urbanització Sol de Mallorca a Calvià, mentre que el seu soci, Jurij Saliko, residia en una mansió situada en el número 16 d'aquesta mateixa Avinguda. Per la seva part, Leonidas Kristoborob va ser detingut a la Gran Via d'Eivissa del municipi calvianer de Santa Ponça, mentre que Ioulia Esmolenko va ser arrestada en un xalet localitzat a l'Avinguda del Sol de la població calvianera del Toro.

Després de reunir-se amb el president del Govern, Francesc Antich, Delgado va treure importància al fet de què els quatre presumptes integrants de la 'Tamboskaya', un grup criminal rus que pren el seu nom d'una població pròxima a Sant Petersburg, estiguessin establerts a Calvià, ja que, segons va assenyalar, podrien haver estat residint a "qualsevol altre lloc".

Així, va recordar que també comptaven amb un pis al carrer Aragó de Palma, mentre que, d'altra banda, va destacar "l'èxit rotund" de l'operació, dirigida per la Comissaria General de la policia Judicial, per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, a causa de què, segons la seva opinió, s'ha donat un "cop impressionant a aquests delinqüents".

L'alcalde de Calvià, qui ha reconegut que es va assabentar de les detencions a través de la premsa, va dir "alegrar-se moltíssim" per l'actuació policial i judicial contra la màfia russa i, en aquest sentit, va donar "l'enhorabona" a totes les persones que hi han intervingut, com jutges, fiscals i Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.