Actualizado 21/05/2009 21:49 CET

PP exigeix al Consell que "deixi de culpar" Matas i busqui solucions jurídiques per construir els accessos a Son Espases

PALMA DE MALLORCA, 21 May. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PP en matèria sanitària, Aina Castillo, va exigir avui al Consell de Mallorca que "deixi de culpar" el passat Govern de Jaume Matas i busqui solucions jurídiques per garantir que els accessos al futur Hospital de Son Espases estaran construïts abans de la inauguració d'aquesta infraestructura, prevista per a octubre del 2010.

En declaracions a Europa Press, Castillo va respondre així a les declaracions del conseller insular de Presidència, Cosme Bonet, qui ha admès que l'Hospital de Son Espases podria inaugurar-se sense haver-se construït els accessos al mateix, situació que va atribuir a la "nyap" del passat Executiu balear al qual ha acusat de "no haver tingut cap intenció d'acostar una carretera a aquesta infraestructura sanitària".

"És molt fàcil tirar la culpa a Matas, però l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern porten dos anys advertits pel PP que havien de fer els accessos a Son Espases i, tot i això, no han fet res", ha criticat Castillo, qui va atribuir aquest retard als "conflictes interns" que, segons la seva opinió, poden existir entre la Direcció Insular de Carreteres del Consell, gestionada per UM, i els departaments d'Obres Públiques de l'executiu i el consistori, dirigits pel PSIB.

Castillo ha advertit que si aquestes tres institucions no donen solucions abans que s'inauguri l'hospital, "hauran de donar explicacions als ciutadans i hauran d'assumir responsabilitats si existeixen problemes, com la dificultat que haurà perquè arribin les ambulàncies per l'intens trànsit a la zona".

Per aquesta raó, l'ex-consellera de Salut i Consum ha considerat que l'Ajuntament, el Consell i el Govern "s'han de seure ja i exercir com govern, en lloc de pensar que estan en l'oposició", amb l'objectiu d'evitar que la posada en marxa de l'Hospital de Son Espases es converteixi en un "verdader caos de trànsit".

"Si el PP estigués governant les institucions, Son Espases estaria obert a inicis del 2010 i amb la solució dels accessos ja acabada", ha remarcat Castillo, qui va reiterar que els actuals equips de govern en les diferents institucions "no han de buscar excuses ni culpables, sinó proposar solucions tècniques".

Una d'elles, segons ha indicat, podria ser aplicar el Decret Nadal, que articula mesures jurídiques per reduir els terminis de cara a fomentar la inversió pública. Alhora, ha afegit que una altra de les solucions seria que el Consell de Govern declarés d'interès general les obres dels accessos a Son Espases per poder licitar les obres de manera immediata "saltant-se les competències del Consell i l'Ajuntament, de la mateixa manera que es va fer amb la construcció de l'hospital de Can Misses, a Eivissa".

Tot i això, Castillo ha precisat que no comparteix aquesta última solució, ja que, segons la seva opinió, l'executiu autonòmic "va menysprear" a Eivissa al Consell i a l'Ajuntament. "Han de seure i parlar, perquè fa la sensació que el Consell va pel seu compte i el Govern va per la seva", ha conclòs.