El president d'Iberostar es manté en el quart lloc dels més rics d'Espanya, amb 3.000 milions, segons Forbes

El president del grup Iberostar, Miguel Fluxá, en 2010.
El president del grup Iberostar, Miguel Fluxá, en 2010. - Iberostar - Archivo
Publicado: martes, 5 noviembre 2019 17:57

La riquesa de les 100 fortunes d'Espanya en 2019 puja un 1% respecte a l'any passat, i només els cinc primers aglutinen la meitat del total de riquesa de la llista

PALMA DE MALLORCA, 5 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president d'Iberostar, Miguel Fluxá, amb un capital de 3.000 milions d'euros, es manté en el quart lloc de la 'Llista Forbes' 2019 que recull les 100 grans fortunes nacionals d'Espanya.

La revista elabora aquesta llista estudiant el valor de mercat de les empreses d'aquestes persones, les seves propietats immobiliries,
sumpturies i la seva liquiditat. Fluxá conserva la seva posició a pesar que la situació del sector turístic a Espanya "ha passat factura" a la valoració de la riquesa de l'empresari, encara que el grup hoteler "manté la seva fortalesa".

La llista inclou altres personalitats de Balears entre els més rics d'Espanya, i la majoria estan vinculats al sector hoteler. El següent balear en la 'Llista Forbes' és el fundador de Meliá Hotels, Gabriel Escarrer, que baixa al lloc nombre 27 amb un capital de 1.000 milions.

De la conjuntura del grup hoteler, 'Forbes' destaca la resolució favorable d'una demanda presentada per una família cubana, per també els efectes perjudicials del 'Brexit' en el turisme. Escarrer estava l'any passat en el lloc 18.

En el lloc número 41 apareix un altre balear, el copresident del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló Vadell, amb un capital de 700 milions d'euros. La família va entrar en el ránking l'any passat. La publicació ressalta la incertesa generada per la situació del sector a Espanya i la caiguda del touroperador Thomas Cook.

Immediatament després, en el lloc 42, se situen els propietaris del Grup RIU, Carmen i Luis Riu Güell, amb un capital de 650 milions.

Altres membres de la llista vinculats a Balears són Juan i Carlos March, Accionistes de Corporación Financiera Alba i Banca March, establerts a Madrid. Estan en el lloc 49 de la llista, amb una fortuna de 500 milions.

En la segona meitat de la llista, en el lloc 70, apareixen Simón i Guillermo Barceló, accionistes del Grup Barceló, amb un capital de 400 milions.

Cal esmentar també que, en el lloc 88, amb 300 milions, est el valenci Adolfo Utor, fundador de Baleria -en la qual la família eivissenca Matutes és la segona accionista-. Fora del rnquing es troba el tennista mallorquí Rafael Nadal, amb 225 milions d'euros.

'Forbes' situa a Balears entre les autonomies que retenen riquesa, al costat de Galícia, Aragó i Canries. En canvi, Extremadura, Navarra, Castella-la Manxa i La Rioja no tenen cap representant entre els 100 més rics. Amb 19.600 milions de riquesa acumulada, Catalunya est entre les comunitats més afectades pel moviment de fortunes. Cantbria, Múrcia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana o el País Basc també s'han vist infludes per aquest moviment.

LA RIQUESA DE LES 100 GRANS FORTUNES D'ESPANYA AUGMENTA UN 1%

En total, la riquesa de les 100 fortunes d'Espanya en 2019 suma 148.200 milions d'euros, un 1% més respecte a la dada de 2018. A més, les 5 primeres fortunes de la llista sumen 78.800 milions i suposen el 50,3% del total de la riquesa dels inclosos en el llistat.

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, es manté com la primera fortuna d'Espanya, amb un capital de més de 63.000 milions d'euros, seguit de la seva filla Sandra Ortega i el president de Ferrovial, Rafael del Pino. Els tres lideren la llista de les 100 grans fortunes nacionals realitzada per la revista 'Forbes'.

Els segueixen Miguel Fluxá, i el president de Mercadona, Juan Roig; el president de Torreal, Juan Abelló Gall; el propietari de General de Galerías Comerciales, Tomás Olivera; la propietria d'Omega Capital, Alicia Koplowitz; el president d'ACS, Florentino Pérez; finalment, tancant el 'top ten', la presidenta de Fundació Rafael del Pino, María del Pino Calvo-Sotelo.

Leer más acerca de: