El programa Pacient Actiu de l'Àrea de Salut pitiüsa comença a formar a altres pacients en diabetis

Publicado 28/10/2019 17:34:24CET

   EIVISSA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El programa Pacient Actiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha començat a formar a altres pacients, en aquest cas en diabetis. La iniciativa inclou el taller d'educació diabetològica grupal i està desenvolupat per pacients actius formadors, i s'impartirà progressivament en tots els centres de salut.

   L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va engegar el programa Pacient Actiu el febrer de 2018, el procés ha englobat tres nivells de formació i va culminar amb la creació del primer grup del programa format per 11 pacients que van ser captats de tots els centres de salut d'Eivissa i Formentera.

   El programa Pacient Actiu va dirigit a pacients amb problemes de salut crònics, que suposen més del 50 per cent de l'activitat d'hospitalització i gairebé el 80 per cent de les consultes en l'atenció primària, a més de familiars i cuidadors.

   Segons ha informat l'Àrea de Salut, l'objectiu és formar a pacients actius que motivin i capacitin d'una manera més propera i efectiva a altres persones amb la mateixa malaltia, ja que parteixen de la seva experiència personal.

   La tasca d'associacions de pacients ha estat "crucial", segons l'Àrea de Salut, per contactar amb tots aquells pacients que formen part del projecte, als qui es va entrevistar prèviament i es va fer una valoració inicial de salut.

Para leer más

 

Lo más leído

 1. 1

  Defensa estudia que militares de 45 años puedan asumir funciones ahora externalizadas

 2. 2

  Diecisiete años sin noticias de la Pioneer 10, en rumbo a Aldebarán

 3. 3

  Agujeros negros filtran pelusa cuántica como predijo Stephen Hawking

 4. 4

  Iglesias recuerda que a los hijos "se les incribe en el registro civil no en el de la propiedad"

 5. 5

  'Supervivientes 2020', estos son los posibles concursantes

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista