Prop de 70 centres participen en el registre d'anàlisi del retard en l'infart agut de miocardi

Publicado 10/6/2019 17:12:08CET

   PALMA DE MALLORCA, 10 Juny (EUROPA PRESS) -

   Prop de 70 centres de tots els nivells assistencials participen en el Registre d'Anàlisi del Retard en l'Infart Agut de Miocardi (Ariam) de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (Semicyuc), que recull el nombre més gran de casos a nivell estatal, segons ha informat l'entitat en una nota.

   En aquest sentit, el total de registres disponibles és de 22.287 casos, amb una mitjana de 2.000 pacients anuals. Des de la Semicyuc han assenyalat que el valor del registre Ariam és que permet crear protocols d'actuació i generar recomanacions i indicadors de qualitat, que ajuden la millora assistencial del pacient crític durant la seva estada a l'UCI.

   L'objectiu de l'Ariam és quantificar el retard en l'administració del tractament de revascularització i en quina fase del procés d'atenció a la Síndrome Coronària Aguda (SCA) es produeix. A més, compara les dades obtingudes entre els diferents hospitals participants, i implementa, a la vista de les dades obtingudes, mesures de millora i el disseny d'actuacions específiques per millorar l'assistència.

   "Al llarg d'aquests anys hem estat capaços de canviar l'estratègia terapèutica de la trombòlisi dels pacients a l'intervencionisme coronari percutani amb la precocitat més gran possible, l'aparició de nous fàrmacs antiagregants i anticoagulants, i l'ampliació dels tractaments crònics per a aquests pacients ha permès la millora en les seves cures", ha declarat la coordinadora nacional del registre Ariam de la Semicyuc, María Ángeles Rodríguez Esteban.

   Així mateix, Semicyuc ha apuntat que el registre Ariam és una de les ponències centrals del LIV Congrés Nacional que s'està celebrant a Palma en commemorar el seu 25 aniversari sota el títol '25 anys salvant cors'.