Actualizado 30/09/2008 20:10 CET

Sa Nostra considera que la "clau" contra la crisi econòmica internacional resideix en la "confiança"

EIVISSA, 30 de Setembre (EUROPA PRESS)

El president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, ha assegurat avui que la "confiança" és la "clau" del sistema econòmic per sortir de la situació de crisis que es viu ara mateix, ja que, segons el mateix, a Espanya "hem passat 14 anys d'expansió econòmica sense precedents perquè en la història econòmica mai no s'havia produït un espai tan llarg de benestar".

Sobre aquest assumpte va destacar, a Europa Press, que és important recordar la "interconnexió" de les economies mundials. Per la qual cosa va recalcar que aquest llarg període de "bonança econòmica" va produir molts beneficis però va derivar "en l'exageració" que, al seu torn, "ha rebentat en les hipoteques subprime dels EUA", és a dir, "tenir molts diners i deixar-lo molt barat a gent que al millor no podia retornar-lo".

"Aquesta situació ha portat als Estats Units", segons va matisar, a un mercat de "desconfiança total" entre el sistema bancari "perquè no saben que bancs són solvents i quals no" i en el moment en què es tanquen els mercats es produeix una "crisis de liquiditat després de la que es troba la crisi de solvència". La banca dels EUA suposa un 25 % de l'economia mundial el que està desembocant en una crisi a Europa, va sentenciar.

En el cas d'Espanya, va assegurar que, ens trobem millor perquè s'ha portat a terme "una política bancària molt més sanejada" i que a més "no tenim subprimes perquè érem cercadors de diners a l'exterior i no volíem invertir sinó crèdits". En contra va assegurar que "tenim el handicap" que el sistema financer espanyol s'ha endeutat amb la banca estrangera.