Sant Josep valora positivament les accions empreses pel seu govern en el seu primer any d'executiu

Actualizado 16/6/2008 19:58:10 CET

EIVISSA, 16 de Juny (EUROPA PRESS)

El batle de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, 'Agustinet', ha comparegut avui, juntament amb tots els regidors del seu executiu, per fer un balanç del primer any a la institució on va destacar "l'alt grau de compromís" de tot l'equip de govern per complir un gran percentatge de les propostes electorals que "ens van permetre guanyar les eleccions".

Entre les mesures impulsades per protegir el territori i el medi ambient de la població el primer edil va esmentar l'aprovació inicial de les seves noves Normes Subsidiàries, el començament dels tràmits de demolició de la casa il·legal de Puig d'en Serra, la regulació de llicències concedides en anys anteriors, o les al·legacions al projecte modificat per acabar l'autovia "amb el menor impacte possible".

L'electrificació de la zona de Cala d'Hort, el soterrament de les línies d'alta tensió de Sant Jordi, la millora de la xarxa d'aigua del municipi, o les modificacions de la carretera de Cala Vadella eren altres de les iniciatives destacades per 'Agustinet'.

El primer edil també va recordar que el seu executiu ha iniciat accions en matèria de ciutadania com ara la publicació del catàleg de patrimoni o la creació de nous equipaments educatius. En matèria econòmica va aprofundir en la finalització de la seguida fase del pla d'excel·lència de Cala de Bou, o en la licitació de les concessions de platges.

Josep Marí Ribas va destacar que "encara que un any no és gaire temps" si que ha servit per fer canvis en les estructures antigues que va deixar el passat equip de govern "amb la comprensió dels funcionaris de la casa".

Sobre aquesta qüestió va recordar les accions empreses a l'àrea de govern per impulsar una ordenança reguladors dels horaris de zones d'oci, l'ocupació de la via pública o la publicitat.

Entre els projectes més destacats el primer edil va destacar les més de 350 cites amb més de 1.000 persones que ha mantingut tant amb associacions, col·lectius de diferents tipus i particulars de tot el municipi de Sant Josep per conèixer les seves problemàtiques existents.

PÈRDUA D'UN MILIÓ D'EUROS

Per part seva la portaveu de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Josep, Encarna Castro, es mostrava en desacord amb aquesta visió "optimista" de l'equip de Govern i denunciava, a més, que per la seva gestió "el municipi ha deixat d'ingressar un milió d'euros mitjançant l'adjudicació de les concessions dels serveis de platges", a l'haver-se efectuat aquest, segons la regidora, "de manera aleatòria i arbitrària".

Castro va agregar que s'ha beneficiat a familiars de regidors del municipi "en comptes de donar prioritat a les persones que oferien quanties majors".

Per a la 'popular' la justificació que s'ha ofert des del consistori és que les persones que han rebut aquestes concessions oferien serveis complementaris com dutxes o aparcaments, alguna cosa que, segons la portaveu de l'oposició, no és real "ja que ofereixen serveis sol a clients dels establiments que posseeixen".

Castro també ha afirmat que per culpa d'aquestes actuacions l'Ajuntament va haver de sol·licitar un préstec per pagar la nòmina dels treballadors.

El primer tinent de batle del municipi, Josep Antoni Prats, va afirmar que les accions del seu equip de govern "són totalment transparents" i que els problemes econòmics del seu equip de govern "són una herència de la gestió incorrecta precisament del PP".

SANT JOSEP NO EDIFICARÁ EN SA CAIXOTA

Prats, va afirmar, a més, en declaracions a Europa Press que preveu reunir-se pròximament amb els afectats per l'enfonsament dels 26 apartaments ubicats a la zona de sa Caixota per unir postures tot i que "es manté ferm en la no edificabilitat de la zona".

Per al primer tinent de batle "no pot permetre's que es repeteixi la història de manera que el nou plantejament urbanístic del consistori vetllarà abans que res per la seguretat de les persones".

Sobre aquesta qüestió va recordar que els dos habitatges de la zona alta de la vessant que en el primer plantejament quedaven fora de la zona verda "tampoc s'erigiran després de ser un error ja solucionat".

Prats va agregar que moltes de les 500 al·legacions, presentades durant el període d'exposició pública de les noves Normes Subsidiàries del municipi seran acceptades i que serà a la tardor, quan s'elaborin els plans definitius que podrien estar llestos a començament de 2009.