Serveis Socials destina 35.000 euros a l'acollida humanitària d'estudiants sahrauís a Balears

Consell.- El Govern aprova millorar les infraestructures de quatre col·legis de Santanyí
CAIB
Publicado 3/5/2019 14:26:03CET

   PALMA DE MALLORCA, 3 Maig (EUROPA PRESS) -

   L'acord del Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a concedir una ajuda econòmica de 35.000 euros a l'entitat 'Escola a Pau' per al programa 'Madrassa 2019', que consisteix en l'acollida de nens i joves sahrauís procedents dels campaments de refugiats del Sàhara Occidental a Tindouf.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, al llarg de les vacances d'estiu, aquests nens i joves tornen amb les seves famílies.

   Aquest programa es repeteix cada curs escolar, i cada tres o quatre anys, segons la disponibilitat de famílies d'acollida, s'incorporen nous estudiants.

   Per aquest any 2019, el projecte seguirà recolzant a joves sahrauís perquè continuïn amb la seva formació de primària, secundària, formació professional o universitària.

   Un altre vessant important del projecte són les activitats de sensibilització, que es realitzen perquè els joves mantinguin la seva llengua, cultura i vincles amb les seves famílies.

   'Escola de Pau' és una organització no governamental sense ànim de lucre que, des de l'any 2002, treballa per fomentar l'educació dels nens i joves sahrauís que viuen en els camps de refugiats de Tindouf. Va ser la primera entitat en tot l'Estat a iniciar aquest tipus de projectes.

Contador