Actualizado 30/09/2008 19:53 CET

Socías desitja que acabi el "degoteig" de casos de corrupció perquè fa "malament el sistema i la política en majúscules"

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

El delegat del Govern, Ramón Socías, va desitjar avui que acabi ja el "degoteig" de casos de presumpta corrupció i malversació de cabdals públics a Balears perquè "puguem tornar a la normalitat", tenint en compte que, segons va advertir, una situació "tan prolongada" com aquesta fa "malament a tot el sistema i a la política en majúscules" i provoca que els ciutadans es "desentenguin".

En una roda de premsa en la qual va informar sobre les inversions previstes per Balears en els pressupostos generals de l'Estat de 2009, Socías va expressar el seu "respecte" per l'actuació de la Fiscalia Anticorrupció, respecte a la suposada trama de corrupció gestada des del Consorci de Desenvolupament Econòmic de Balears (CDEIB) durant la passada legislatura, i que s'ha saldat amb la detenció d'11 persones, entre elles l'ex-gerent d'aquest organisme, Antonia Ordinas.

Així, ara mateix encara es troben detingudes a les dependències de la Direcció Superior de Balears un total de set persones, entre elles Ordinas i la seva dona, Isabel Rosselló. L'últim detingut és una dona que respon al nom de Daniela B. N., de 60 anys, pels presumptes delictes de malversació de fons i suborn.

La primera fase de l'Operació Scala es va desenvolupar ahir al matí amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia, la Fiscalia Anticorrupció i l'Agència Tributària. L'operatiu, que va ser instruït per la jutge d'instrucció número 4 de Palma, i pel Fiscal Anticorrupció Pedro Horrach es va iniciar amb la realització de sengles registres en domicilis, entre ells, l'immoble conjugal que Ordinas i Rosselló tenen a Pòrtol.

Des de la Prefectura Superior de Policia van indicar que les diligències continuen obertes, pel que poden produir-se més detencions i registres durant el transcurs de la jornada.