Actualizado 02/04/2008 14:14 CET

Spanair es reuneix amb sindicats sobre la venda però diu que la "transparència" depèn del propietari

SAS assegura que "totes les opcions estan obertes" ja que un procés de venda no es tanca "fins que la firma no estigui en el paper"

VIENA/ISTANBUL, 2 d'abril (De l'enviada especial d'EUROPA PRESS, Ambra Canale)-

La direcció de Spanair manté contactes "regulars" amb els sindicats de treballadors de la companyia per informar-los de tot el que concerneix el procés de venda de l'aerolínia pertanyent al grup SAS, operació que hauria de tancar-se al llarg del present trimestre.

"Tenim contactes regulars amb tots els sindicats per informar-los de tot el possible, excepte del que és confidencial, sobre el procés de venda", va indicar el director general de l'aerolínia, Marcus Hedblom, qui tot i això va recordar que aportar "tranparència" --tal com li van exigir alguns sindicats-- al procés de venda no és "el paper de Spanair, sinó dels propietaris".

En aquest sentit, va recordar que la direcció de la companyia aèria està mantenint aquesta setmana reunions amb diferents sindicats. Així, després d'haver-se trobat amb les associacions de tripulants de vol i sindicats majoritaris, demà té previst reunir-se amb el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla).

D'altra banda, Hedblom va assegurar que mentre SAS segueix amb el procés de venda, Spanair realitza una "vida normal", amb l'objectiu d'aportar un "bon servei" atenent bé els clients, realitzant totes les operacions i aconseguint uns "bons resultats financers". Precisament respecte les negatives xifres enregistrades per la companyia el passat exercici, Hedblom va recordar que "el mercat espanyol és molt difícil i resulta complicat obtenir bons beneficis".

"Spanair és una bona companyia de curt i mitjà abast, amb una forta posició al mercat domèstic", va recalcar el seu director general malgrat que no va poder avançar cap pla pròxim per l'aerolínia, que dependrà del "futur comprador". Hedblom va recalcar que Spanair està en un procés de venda i que l'objectiu és trobar un comprador "que asseguri el futur de l'aerolínia i els seus treballadors".

D'altra banda, va considerar que el procés està exageradament polititzat en comparació del que sol passar als països nòrdics, tenint en compte les declaracions realitzades tant per la Generalitat --pels canvis que es podrien produir a l'aeroport de Barcelona-El Prat amb la venda de l'aerolínia-- així com pel Govern balear, preocupat per un possible abandonament de les oficines centrals ubicades a les illes Balears.

Sobre aquesta qüestió, el director general de Spanair va recalcar que en aquest moment l'aerolínia no està estudiant cap trasllat. "Només estem centrats a oferir un bon servei i la ubicació de les oficines centrals en aquest moment no és tan important", va destacar Hedblom.

TOTES LES OPCIONS CONTINUEN OBERTES

Per la seva banda, el grup escandinau SAS, propietari del 100% de Spanair, va recordar que el procés, que està previst que es tanqui en el present trimestre, "no està tancat fins que no està la firma en el paper". "Totes les opcions estan obertes fins el final del trimestre", va recalcar el vicepresident d'Aliances, Christian Hylander.

Hylander va indicar que SAS seleccionarà el comprador que compleixi amb "tots els requisits exigits pels propietaris" i que tingui "total respecte" cap als treballadors i el futur de Spanair. "SAS seleccionarà al comprador que aporti el major valor al propietari però tenint en compte múltiples factors", va precisar.

El vicepresident d'Aliances va recalcar que els factors més destacables són que el nou comprador garanteixi el futur de la companyia i dels treballadors, tot i que que estigui integrat en una aliança aèria "és desitjable".