Successos.- L'incendi forestal de Son Ordines va ser provocat per una crema de rostolls, segons l'Ibanat

Successos.- L'incendi forestal de Son Ordines va ser provocat per una crema de r
IBANAT
Publicado 7/3/2019 11:44:25CET

L'Ibanat preveu que l'incendi es doni per estabilitzat aquest dijous

PALMA DE MALLORCA, 7 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha informat aquest dijous que l'incendi forestal declarat a Son Ordines, al Raiguer de Mallorca, ha estat provocat per la crema de rostolls a una finca.

En declaracions a Europa Press, el director gerent de l'Ibanat, Joan Ramon Vilallonga, ha explicat que el foc s'ha provocat després que a un pagès que estava treballant a la zona se li hagi descontrolat el foc que estava realitzant.

Segons ha informat Vilallonga, està previst que l'incendi es doni per estabilitzat al llarg d'aquest dijous, ja que des d'aquest dimecres a la nit no ha avançat, a causa de les tasques d'extinció que s'han dut a terme.

Així mateix, ha detallat que una vegada es doni per estabilitzat es podrà determinar amb precisió la superfície afectada, però, segons ha dit, està previst que sigui d'entre cinc i nou hectàrees.

Sobre les mesures que es poden adoptar, Vilallonga ha explicat que, si les condicions continuen d'aquesta manera i no plou, pot avançar-se l'època de perill, que se sol activar l'1 de maig; augmentar el personal destinat a l'extinció d'incendis o avançar la prohibició de realització de cremes.

A més, ha dit que des de l'any passat, a partir del 16 d'abril s'augmenta el personal destinat a tasques d'extinció, que està activat durant sis mesos.

Contador