26 de febrer de 2020
 
Publicado 7/2/2019 13:47:09CET

Un total de 161 policies locals de cinc ajuntaments comencen el període de pràctiques després d'obtenir les places

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, en el
CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 161 policies locals de cinc ajuntaments --Palma, Calvi, Capdepera, Art i Bunyola-- han comenat o ho faran "de forma imminent" el període de prctiques després d'obtenir les seves places a través del primer procés d'oposicions unificat, ofert pel Govern als municipis, segons han informat fonts de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques.

   En un comunicat, s'ha informat que l'objectiu d'aquest concurs-oposició és estabilitzar les plantilles dels cossos de seguretat i reduir la taxa de personal interí i, així mateix, s'ha concretat que a Palma hi ha 96 nous; a Calvi, 51; a Capdepera, 9; a Bunyola, 3 i a Art, 2.

   La consellera Catalina Cladera, juntament amb els alcaldes, regidors i caps de les policies locals dels cinc municipis, ha assistit aquest dijous a l'acte de benvinguda del nou personal, on Cladera ha remarcat que aquest procés serveix per solucionar "problemes que s'havien convertit en endmics a les policies locals", referint-se a les places interines que es converteixen en places de funcionari de carrera municipal.

   "Crec que que l'esfor que fem tots mereix la pena. L'estabilització dels llocs de treball i l'arrelament dels professionals són dos factors que ajudaran i molt a la millora del servei de les nostres policies locals", ha dit Cladera, en aquest sentit.

    A l'acte, a la seu de l'Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP), també ha assistit el director general d'Emergncies i Interior, Pere Perelló, el director de l'EBAP, Jaime Tovar, i el director de l'Institut Balear de Seguretat Pública (Ispib), Vicen Martorell.

   El Govern, a través de l'Institut de Seguretat Pública dels Illes Balears (ISPIB) i l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), ha iniciat el segon procés unificat d'oposicions de places de policies locals, al que s'han adherit una quinzena d'ajuntaments de Mallorca, Menorca i Eivissa amb una previsió de convocar més de 100 noves places.

Para leer más