Actualizado 23/01/2019 16:37 CET

El TSJIB demana la suspensió d'actuacions i terminis excepte els d'assumptes urgents i de violència de gènere a Eivissa

El president del Tribunal Superior de Justícia de Balears, Antonio J. Terrasa
EUROPA PRESS

Constata la impossibilitat de mantenir l'activitat jurisdiccional a l'Illa després de l'incendi

EIVISSA, 23 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha acordat constatar la inutilització funcional de l'edifici dels Jutjats d'Eivissa, calcinat dilluns passat en un incendi, així com la impossibilitat material de mantenir -amb caràcter general i de moment- l'activitat jurisdiccional.

Els membres han adoptat aquesta decisió després de veure els acords de les corresponents Juntes sectorials de jutges i del Jutge Degà i l'informe elaborat per la Secretaria de Govern del TSJIB.

Els membres han plantejat a la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial la inhabilitació general de les actuacions i la suspensió -de moment indefinida- de tots els terminis processals des del passat dia 21 de gener de 2019.

Dins de la suspensió es barregen diverses excepcions, com les actuacions que duguin a terme el Jutjat d'Instrucció d'Eivissa en funcions de guàrdia i el Jutjat de Violència sobre la dona exclusiu d'Eivissa.

També queden excloses actuacions que els Jutjats d'Instrucció, penal o del Jutjat de Violència sobre la dona habilitin en les causes de la seva competència amb caràcter formal, exprés i prèvia notificació a les parts i a qualsevol interessat.

Els membres de la Sala de Govern sol·liciten a més al CGPJ la corresponent avaluació de riscos en relació a les activitats de recuperació de documentació i estris i, si escau, l'adequada amb vista a la reimplantació total o parcial de l'activitat jurisdiccional a l'edifici afectat, si fos en algun moment decidit pel Ministeri de Justícia.

D'altra banda, la Sala de Govern també ha acordat instar al Deganat dels Jutjats d'Eivissa que, a través de l'Oficina de Premsa del TSJIB, es mantingui actualitzada la informació pertinent i d'interès referent a l'activitat dels Jutjats d'Eivissa a la pàgina web del Consell General del Poder Judicial, a l'apartat corresponent al TSJIB.

Així, a la pàgina web del CGPJ es podran consultar les noves adreces, nombre telèfon i fax del Deganat i de cadascun dels Jutjats d'Instrucció i penal d'Eivissa. A més, constaran les noves localitzacions o emplaçaments en els quals es desenvolupin d'ara endavant les actuacions judicials.