Uns 322 cuidadors de persones amb dependència es van formar el 2018 en tallers de la Conselleria de Serveis Socials

Uns 322 cuidadors de persones amb dependència es formen en 2018 en tallers de la Conselleria de Serveis Socials
CAIB
Publicado 11/4/2019 13:24:56CET

   PALMA DE MALLORCA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Uns 322 cuidadors de persones amb dependència s'han format el 2018 en els tallers organitzats per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

   Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, s'ha reunit amb representants de l'associació de persones cuidadores Mans a les Mans, una entitat que agrupa a familiars i persones cuidadores de Balears.

   Durant la trobada, la consellera ha informat a la presidenta i vicepresident de l'associació, Joana Sastre i Manel Morales, de l'evolució dels tallers de formació dirigits a familiars cuidadors de persones amb dependència que organitza la Conselleria, mitjançant la Fundació d'Atenció i Suport a les Persones amb Dependència.

   Es tracta d'uns tallers dirigits específicament a persones cuidadores no professionals que des de l'any 2015 han anat augmentant tant en nombre d'hores, com de tallers i persones assistents.

   Durant l'any 2018, es van impartir un total de 540 hores del curs d'atenció a persones amb dependència, repartides en 38 tallers i en els quals es van formar 322 persones.

   Això suposa el doble d'hores de formació que el 2015, quan es van impartir 255 hores, i un increment del nombre de persones cuidadores assistents, que ha passat de 99 a 322 en quatre anys. El nombre de tallers impartits també ha augmentat, passant de 14 a 38.

   Els tallers s'enfoquen en l'aprenentatge de qüestions relatives a cura de les persones amb dependència, com la higiene, prevenció, nutrició o ergonomia, entre altres qüestions, però també serveix per establir xarxes de suport entre persones i familiars cuidadors i es treballen aspectes emocionals que comparteixen la majoria de les persones cuidadores.

   De fet, la presidenta de l'associació Mans a les Mans ha recordat a la consellera que aquesta entitat va néixer, precisament, de la realització d'un d'aquests tallers formatius per part d'alguns dels seus membres.

   Els cursos es duen a terme als diferents centres de salut de Balears, en col·laboració amb el Servei de Salut i l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS).

   En la reunió la consellera ha estat acompanyada pel director general de Dependència, Juan Manuel Rosa i el director tècnic de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència, Gregori Molina.

Contador