Actualizado 08/09/2009 19:20 CET

UPiD demana a Armengol que cessi "de seguida" a Pascual, Flaquer i Mulet per les seves imputacions

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

Unió, Progrés i Democràcia (UPiD) va exigir avui a la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, que cessi "de seguida" al conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, Antoni Pascual, al president del Consorci d'Informàtica Local, Miquel Àngel Flaquer, i a la consellera d'Esports i Promoció Sociocultural, Dolça Mulet, que dimiteixen dels seus càrrecs insulars a causa de les seves imputacions en els casos, respectivament, de la Carretera de Manacor, Can Domenge i Pinyata.

En un comunicat difós avui, la formació va instar als tres càrrecs que "segueixin els passos" de l'exportaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafael Duran, qui va deixar d'estar al capdavant de la formació per la seva imputació en el cas Palma Arena, perquè considera que l'equip de govern del Consell "no deu convertir-se en una institució refugi o protectora de presumptes corruptes".

Tal com ha manifestat la formació, UPiD Balears no admet "cap disculpa en descarregada" de Flaquer i Pascual, ja que després que "tots els partits polítics de les illes (ara alguns callen) demanessin la dimissió de Durán, és hora d'exigir el mateix a polítics que estan en situació semblant". "Tot i que ho van haver de fer molt abans, ara els toca prendre la mateixa decisió a Flaquer i a Pascual", ha afirmat el partit.

Així, des d'UPiD van manifestar que el també president d'UM ha de deixar de ser portaveu d'UM al Consell a causa del seu encausament en el cas Can Domenge, mentre que Pascual, imputat en el cas Peatge o de la carretera de Manacor, "i responsable d'una il·legal modificació d'obra i pressupost de la carretera de Manacor, com dictaminen tres informes tècnics i jurídics, ha de deixar el seu càrrec institucional de vicepresident del Consell".

Tot i això, la formació ha afirmat que aquestes decisions, "que només competeixen als interessats, no han d'evitar altres decisions tant o més rellevants, les que corresponen a Armengol". Per aquesta raó, va exigir a la presidenta del Consell "una decisió exemplar, cessar de seguida a Pascual, Mulet i Flaquer", ja que "si no presa aquestes decisions, serà responsable del deteriorament progressiu de la institució que presideix i que passarà a ser un lloc de refugi o protecció de presumptes corruptes més que una institució destinada al govern de Mallorca".

"Balears, com el conjunt d'Espanya, necessita emprendre una profunda regeneració democràtica", van engegar des de la formació, els qui han afegit que "els governants deuen, a més d'exigir mesures exemplars als partits rivals, aplicar-les a ells mateixos i als seus propis partits".