22-M.- Font proposa reduir un 30% els alts càrrecs i un 25% la dimensió de l'administració autonòmica


Actualizado 28/4/2011 21:02:46 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El líder de la Lliga Regionalista, Jaume Font, exigirà als partits majoritaris en la pròxima legislatura que redueixin un 30% els alts càrrecs i aprimin l'administració autonòmica en un 25% si volen tenir el seu suport per governar. Aquell partit que no es comprometi a retallar la despesa pública en aquests termes no tindrà el suport parlamentari de la seva formació.

Així ho ha expressat Font en una roda de premsa, en què ha anunciat que el pròxim 2 de maig la formació farà un míting al teatre Trui de Palma, a partir de les 20.30 hores, per presentar de manera oficial les llistes electorals al Parlament, Consell i Ajuntament de Palma.

Font ha assenyalat la importància que la seva formació entri en les institucions en la pròxima legislatura després de veure com el Govern no va aconseguir aquest dimecres que l'Executiu central doni a Balears el que li correspon del Fons de Competitivitat (240 milions d'euros). "Necessitem partits mallorquins que no es deixin trepitjar a Madrid en cap moment", ha assenyalat, per lamentar que "els partits grans no compleixen amb els compromisos adquirits".

Font ha avançat el programa que desgranarà dilluns que ve en el míting al Trui Teatre precisant que els àmbits de l'educació, sanitat, afers socials i formació són "prioritaris", davant d'altres "innecessaris" i "superflus" dels quals caldrà prescindir perquè, ha dit, "la caixa està buida".

En aquest sentit, ha criticat que el candidat socialista a la reelecció, Francesc Antich, hi hagi anunciat que augmentarà el pressupost d'educació i sanitat en la pròxima legislatura, perquè considera que no poden fer-se "futuribles" si no se sap com evolucionarà el PIB en els pròxims mesos.

El líder regionalista ha remarcat que resulta necessari redimensionar l'administració per fer-la més eficient, i en aquest punt, ha posat èmfasi a l'àmbit de la sanitat. En aquest aspecte, ha titllat de "vergonyós" que una comunitat que té quatre hospitals separats per una distància inferior a 30 quilòmetres "no tingui la central de compres unificada o el sistema informàtic connectat".

Tot això genera una despesa "que no ens podem permetre" i ha advertit que podria donar-se la situació extrema que en el mes de juny el Govern no tingui fons suficients per abonar les nòmines d'alguns treballadors públics. "Cal reordenar els recursos humans i autonòmics si tirar a ningú, a través, per exemple, de jubilacions anticipades", ha recalcat.