El 27 d'octubre es a obre el termini per participar en deu modalitats del certamen Art Jove


Actualizado 20/10/2010 19:05:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El pròxim 27 d'octubre s'obrirà el termini per participar en deu de les modalitats del certamen Art Jove, que pretén "fomentar i estimular la creativitat dels joves de les illes i promoure la seva obra artística", segons ha afirmat la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago.

Les deu modalitats que s'inclouen en aquesta edició són les d'arts visuals, fotografia Coopeart 2010, disseny gràfic, disseny d'interiors, disseny de producte, disseny de moda i complements, dansa contemporània, música per a joves intèrprets (solistes) i poesia en català.

En roda de premsa, la consellera ha destacat que en l'edició d'aquest any d'aquests certàmens s'ha inclòs com a novetat que els guanyadors de cada modalitat, en comptes de rebre una quantia econòmica, tindran un premi "en espècies", és a dir, que en lloc de rebre diners se'ls ajudarà a promocionar i a exposar la seva obra.

Per a això, s'utilitzaran diferents vies o plataformes. Així, per exemple, en el cas de la modalitat de dansa contemporània se'ls facilitarà la participació en quatre representacions; al de música s'editarà un disc; al d'arts visuals es farà una exposició que també vindrà recollida en un catàleg; i en poesia catalana s'editarà un llibre, que es traduirà al castellà i es presentarà a Madrid.

La consellera ha explicat aquesta novetat a l'entendre que l'Administració pública no ha de ser només "una gestora de subvencions" per a, d'aquesta manera, convertir-se és una espècie d'"agent cultural públic".

Per a la resta de premis sí que s'oferirà una quantitat en metàl·lic. En total, es repartiran 53.000 euros entre tots els premis.

Santiago ha comentat també que les convocatòries dels quatre certàmens que no s'han inclòs en aquesta edició -curtmetratge, còmic, relat i grup de cambra-, i que tenen caràcter bianual, sortiran d'aquí a dos mesos.

La titular d'Afers Socials ha indicat que poden participar en aquests certàmens joves de les illes d'entre 16 i 30 anys. El termini per presentar les sol·licituds s'acabarà el pròxim 30 de novembre. Les inscripcions poden realitzar-se en les oficines del Govern de l'avinguda Alemanya del Infojob.

Alhora, ha puntualitzat que la mitjana de sol·licituds que han rebut en anteriors edicions era d'unes 600 persones entre totes les modalitats.