AMPL.- UM no renuncia a Son Bacus i diu que estudiarà l'esmena del PP per legalitzar el camp de golf


Actualizado 24/2/2009 19:31:37 CET

El Bloc acusa al PP de voler crear tensió en el Pacte, i el PSIB recorda que aquestes infraestructures no poden anar acompanyades d'oferta complementària

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) - -

UM es resisteix a renunciar a la construcció del camp de golf de Son Bacus, a Campos, i una mostra d'això és que la formació ha dit que "estudiarà" l'esmena que el PP té previst presentar al Decret Llei de mesures urgents per a l'impuls de l'economia a Balears, dirigida a legalitzar aquesta infraestructura.

Així ho ha apuntat als passadissos del Parlament el diputat del Grup Mixt (UM), Josep Meliá, qui ha insistit que cal buscar una solució global a la "problemàtica concreta" que té el municipi, sense descartar, entre d'altres possibles projectes, el camp de golf que ha rebutjat el Consell de Mallorca. "UM estudiarà l'esmena quan es presenti, perquè no coneixem ni el contingut de la mateixa", ha matisat.

En aquest punt, el diputat nacionalista va negar que "de moment" el seu partit hagi mantingut alguna trobada amb el PP per parlar d'aquest assumpte, i alhora ha sostingut que el camp de golf no representa "cap problema jurídic, tenint en compte que el Parlament té potestat per canviar les lleis, sinó que es tracta més aviat d 'un problema polític", ha dit.

NEGOCIACIONS AMB TOTS ELS PARTITS

"El que vol UM és obrir una negociació amb tots els partits per donar una solució al problema que té Campos, perquè es parli de tots els projectes que té sobre la taula el consistori i, a partir d'aquí, buscar una sortida que compti amb el vistiplau de tots els grups polítics", ha precisat sobre aquesta qüestió.

Independentment que s'inclogui o no l'autorització del camp de golf durant la tramitació parlamentària del Decret turístic com projecte de llei, el que vol UM és que es puguin fer les obres que estan paralitzades al municipi, amb l'objectiu és aconseguir que Campos tingui una "viabilitat econòmica i turística que li possibiliti una estabilitat econòmica", va exposar Melià.

Per part seva el diputat del PP, Francesc Fiol, ha defensat que el seu grup pensa que durant la tramitació parlamentària del decret "podria encaixar bé" una esmena per resoldre el tema de Son Bacus, al tractés d'una infraestructura que crearia llocs de treball i atrauria turistes cap a Balears, de manera que "com a mínim" hauria de ser discutit, ha afirmat.

Malgrat això, Fiol no ha avançat cap detall sobre la redacció de la iniciativa tenint en compte que "primer haurà de ser analitzada en profunditat i comprovar la seva viabilitat", ha indicat.

Mentrestant, els altres dos socis de govern, PSIB-PSOE i Bloc, coincideixen a assenyalar que el compromís del Pacte és impedir la creació de camps de golf amb oferta complementària.

El portaveu del Bloc per Mallorca, Biel Vicens, assegura que l'assumpte de Son Bacus "està tancat" perquè té una llicència caducada, mentre que el portaveu socialista, Antoni Dieguez, recorda que la majoria dels mallorquins "està en contra que es facin més obres" al municipi.

En aquest punt, Dieguez ha apuntat que el Parlament fa poc que va aprovar una Llei en la qual definien "els passos que cal seguir" per poder edificar un camp de golf. "El que compleixi els passos que diu la norma, ho pot fer sense cap problema, pel que no ha considerat molt adequat utilitzar la tramitació del decret per presentar esmenes", va dir sobre aquesta qüestió.

El portaveu socialista ha matisat que una altra cosa diferent són les urbanitzacions complementàries adossades" i, en aquest punt, ha assenyalat que aquestes no estan permeses per la llei avui dia. "Si el que més pesa és una urbanització, en lloc del camp de golf, cal dir amb claredat", ha dit.

Amb tot, Dieguez es va mostrar convençut que UM no donarà suport a l'esmena anunciada pel PP "perquè això suposaria recolzar que hi hagi més urbanitzacions a Campos, i comportaria la destrucció de l'important valor que té preservat el municipi. No em cap al cap que ho volguessin destruir", ha postil·lat.