Antich i Blanco signaran avui el conveni de 45 milions d'euros que inclou el tramvia de Palma


Actualizado 29/12/2009 12:14:22 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern balear, Francesc Antich, i el ministre de Foment, José Blanco, signaran avui a Madrid el conveni del tren lleuger de la Badia de Palma i la rehabilitació de carreteres de Mallorca, que tindrà una inversió de 45 milions d'euros, 35 milions per al tramvia i deu per a les carreteres de Mallorca.

El Govern ha explicat que es tracta d'una quantitat inclosa en les inversions estatutàries que realitza l'Estat a Balears, per a l'any 2009. El conveni ha estat aprovat divendres passat en el Consell de Ministres.

En aplicació de la disposició transitòria novena de l'Estatut d'Autonomia de Balears, es va acordar que, en les previsions per als pressupostos generals de l'Estat, es prevegi una inversió no inferior a 2.800 milions d'euros, a executar a Balears en el període 2008-2014. Al 2009 la quantitat consignada ha estat de 200 milions d'euros, entre els quals es troben els 45 milions que es van aprovar divendres passat per a infraestructures ferroviàries i viàries.

Les inversions estatutàries han suposat per a l'any 2009, entre d'altres, la firma dels convenis per a s'Enclusa i el centre multifuncional de Sant Lluís i Ferreries a Menorca, Can Weyler i el Centre Toni Catany a Mallorca, sa Comandància i sa Coma a Eivissa, la Plaza de Europa a Formentera, o deu milions per a la Platja de Palma.

Precisament, el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, ha manifestat ahir que les obres del primer tram del tramvia de la Badia de Palma, que unirà la capital balear amb l'aeroport en diferents fases, s'acabaran com a mínim l'abril o maig de 2013, ja que està previst que els treballs d'execució es licitin a l'estiu de 2011, i que les tasques s'allarguin entre 22 i 31 mesos depenent del seu desenvolupament.

Durant la roda de premsa que ha ofert al costat de l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, per donar a conèixer la tramitació del projecte, Vicens ha explicat que avui han començat les consultes mediambientals mentre que a partir del pròxim mes d'abril s'obrirà el període d'exposició pública de la infraestructura durant dos mesos.

En concret, tal com ha recordat el titular de Mobilitat, el projecte Palma-aeroport, de 10,8 quilòmetres de longitud i 137 milions de pressupost (170 milions amb material mòbil inclòs), es desenvoluparà en diversos subtrams, és a dir, del Portixol al Molinar, del Coll donin Rabassa a Can Pastilla, de Can Pastilla a l'aeroport i l'anell d'Avingudes.