CCOO denuncia la situació que travessen els 60 treballadors de Cosegur Balear, que arrossega un deute d'1,5 milions


Actualizado 5/7/2011 20:33:38 CET

Anuncia mobilitzacions que arrencaran el pròxim 20 de juliol, a les 11.00 hores, davant de la seu de la Direcció Provincial de l'INSS

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Activitats Diverses de CCOO a Balears ha denunciat la "gravíssima situació" que travessen els treballadors de l'empresa de seguretat privada Cosegur Balear -uns 60 treballadors-, a causa del "presumible" estat d'insolvència de la companyia, que arrossega un deute d'al voltant d'1,5 milions d'euros amb l'Agència Tributària.

En un comunicat, el sindicat ha lamentat que de moment als treballadors se'ls ha comunicat que no van a cobrar els seus salaris corresponents al mes de juny, tot i que possiblement a mitjan mes se'ls realitzi un ingrés en els seus comptes d'uns 500 euros.

En aquest context, l'entitat sindical ha advertit que no està "disposada a permetre que els treballadors es converteixin novament en el boc expiatori de la gestió dolenta i de les irregularitats empresarials", de manera que en tal sentit i entre d'altres mesures, s'està elaborant un calendari de mobilitzacions que començaran el pròxim 20 de juliol, a les 11.00 hores, davant de la seu de la Direcció Provincial de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Tal com apunten des de CCOO, la informació que l'empresa ha traslladat als propis treballadors apunta que aquesta podria haver presentat un concurs de creditors al jutjat del Mercantil. Cosegur és adjudicatària de nombrosos serveis de seguretat entre els quals es troben nombrosos organismes públics, concretament catorze Conselleries, la Direcció Provincial de l'INSS i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

"El que resulta realment incomprensible és per quina a una empresa que arrossega tal dèficit amb l'Agència Tributària se li ha permès concórrer a concursos públics i se li han adjudicat serveis, perquè se suposa que les empreses concurrents han d'acreditar solvència", assevera l'entitat sindical, que assenyala com l'exemple més recent l 'adjudicació del servei de seguretat de la Conselleria d'Agricultura a mitjans del mes de maig passat.

Tal com recalca, funcionaris de la pròpia Conselleria han manifestat que, al seu moment, Cosegur va aportar documentació acreditativa de la seva solvència, si bé des del sindicat han sol·licitat per escrit còpia d'aquesta documentació tenint en compte que "no encertem a comprendre com és possible que Cosegur, en el mes de maig de 2011, sigui solvent quan obra en el nostre poder una declaració d'embargament de l'Agència Tributària" enviada al Fogaiba el passat 4 de març de 2011.

"Tampoc entenem com la Conselleria d'Agricultura, una vegada té coneixement de la situació econòmica real de l'empresa i ens consta que així és, no comença d'ofici les actuacions tendents a rescindir el seu contracte amb Cosegur Balear", afegeixen des de CCOO.