La Conselleria d'Agricultura i l'Obra Social de Sa Nostra col·laboren per formar al sector primari

Actualizado: miércoles, 19 noviembre 2008 18:44

PALMA DE MALLORCA, 19 de novembre (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Agricultura i Pesca i l'Obra Social de Sa Nostra van signar avui un conveni de col·laboració, amb el qual el Govern podrà usar les instal·lacions de la finca agrícola de sa Canova, a sa Pobla, gestionada per la Fundació Sa Nostra, com a espai d'experimentació i formació agràries.

Així, van acudir a la firma del conveni, la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, i el director gerent de la Fundació Sa Nostra, Antoni Sorà.

Segons va explicar Amer, sa Canova representa una de les experiències formatives més completes i un espai ideal perquè el sector agrari comparteixi coneixements, experimenti, innovi, aprengui a gestionar, millorar les seves explotacions i conegui noves formes de comercialització i noves possibilitats de gestió dels cultius tradicionals.

Així, la consellera va explicar que la finca té 160.000 m2, on es poden trobar tota mena de cultius hortícoles, d'hivernacles, així com d'aquells cultius que són objecte d'estudi per part dels tècnics de la Conselleria.

D'altra banda, Amer va destacar el Pla Integral de Formació 2008-2009 de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, que suposa una inversió de 450.000 euros. "Consisteix a un Pla integral que engloba tota la formació agrària i pesquera dirigida directament al sector professional i que inclou la col·laboració amb els principals agents del nostre sector primari, les organitzacions professionals i la Universitat, amb l'objectiu que la formació s'esdevingui un element principal en les polítiques agràries i pesqueres", va afegir.

La Conselleria ofereix aquest any 124 cursos que analitzaran totes les àrees d'interès per al sector i que se sumaran als quals es portin a terme des de les organitzacions agràries professionals. En total se superaran els 160 cursos de formació.

Com a novetat important, aquest any s'incrementa de manera significativa l'oferta formativa respecte a la tecnologia d'aliments. En aquest sentit, està previst que es portin a terme diversos cursos d'Implantació de Normativa per donar a conèixer els requisits per acollir-se a les normatives de qualitat vigents.