La Conselleria de Salut destina 818.000 euros per a la nova Unitat Bàsica de Salut de Cala d'Or


Actualizado 18/8/2009 21:29:32 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut i Consum destinarà un total de 818.574 euros per a la nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Cala d'Or que serà el dispositiu assistencial de nova planta que substituirà a l'actual.

Així ho ha anunciat avui en roda de premsa el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomás durant la visita a les instal·lacions del nou centre, acompanyat pel director de la Gerència d'Atenció primària de Mallorca, Nacho García i el sotsdirector d'Obres i Serveis de l'Ib-Salut, Manuel Palomino.

Thomás ha informat que l'obertura del centre està prevista per a la tardor d'aquest any i va qualificar les instal·lacions com "molt modernes, ja que permetran millorar l'atenció assistencial [redimensionando] els recursos humans del centre".

La nova UBS, ha explicat el conseller, consta de 896 metres quadrades distribuïts en una planta baixa i un pis. Concretament, a la planta baixa hi ha dos despatxos, una sala per al personal, dos vestidors amb dutxa adaptada, una sala de cures, una sala auxiliar, un magatzem i una sala de juntes, a més de la zona de neteja.

En el primer pis està situada la zona de consultes, tres de medicina de família i dos d'infermeria, una de pediatria i una d'infermeria pediàtrica. També té dos locals de consulta més, un polivalent i un altre destinat a la llevadora amb vestidor i servei propi.

El projecte, va detallar el conseller, està dissenyat pel despatx de MRM Arquitectes i l'obra es troba ja en la seva fase final, de manera que només queden les connexions elèctriques i iniciar el pla de muntatge.

La UBS de Cala d'Or dóna actualment assistència sanitària a 4.887 persones, de les quals 852 són menors de 14 anys. El centre de capçalera és el CS Santanyí que té assignades 11.036 targetes sanitàries individuals i com hospital de referència té el de Manacor, ha remarcat Thomás.

La UBS Cala d'Or estigui atesa per dos metges de capçalera, un pediatre a mitja jornada, dues infermeres a temps complet i una tercera a mitja jornada, a més d'un auxiliar administratiu.

Finalment, Thomás ha recordat que l'obertura de la nova UBS Cala d'Or "suposarà una millora substancial de les condicions de treball dels professionals i de la confortabilitat dels usuaris", ja que les actuals instal·lacions s'han quedat "desfasades per les noves necessitats".