Diéguez (PSOE) assenyala que disposar d'un candidat "fort i amb gran suport" com Rubalcaba no "distreu al partit"


Antoni Dieguez
EUROPA PRESS
Actualizado 30/5/2011 20:10:22 CET

Opina que el Comitè Federal "ha obert el camí per donar solució als principals reptes" del partit

PALMA DE MALLORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) - -

El dirigent del PSIB Antoni Diéguez ha opinat que tenir un candidat "fort i amb gran suport" com Alfredo Pérez Rubalcaba, com a candidat del PSOE a les eleccions generals del pròxim any, "no distreu al partit d'altres qüestions més importants com és el debat ideològic".

Amb tot, el portaveu del Grup Parlamentari Scialista al Parlament ha afegit que una gran part dels socialistes té "molt clar" que "ara el que toca és no discutir de persones i sí discutir d'idees", ha dit aquest dilluns.

Alhora, Diéguez ha afegit que la reunió del Comitè Federal del PSOE "ha obert el camí cap a la solució dels dos principals problemes als quals ha de donar resposta el partit" i en aquest sentit ha assenyalat que "tant el debat sobre les persones com el debat d'idees estan encaminats".

"L'elecció de les persones es farà a través d'un procés de primàries, que ja s'ha obert; i el debat d'idees s'encaminarà mitjançant una conferència política", ha explicat Diéguez.

D'aquesta manera, el portaveu socialista ha realitzat una valoració positiva de la reunió de dissabte passat i ha negat que el fet de tenir un candidat "patrocinat" pel Comitè Federal "mini el procés de les primàries". "Pot haver tots els candidats que es vulgui. En un partit tan democràtic com el nostre, es poden presentar moltes persones a les primàries. Basta veure el que ha passat a Madrid, que davant de la candidata 'oficial' es va presentar un altre i va guanyar", ha recordat.

Aquesta tasca, que ja està en marxa, passa per la celebració d'una conferència política, després de l'estiu. Sense poder avançar esdeveniments, Diéguez ha opinat que aquesta "revisió ideològica" tendirà a aprofundir en idees d'esquerres.