Emaya solucionarà les avaries en la conducció d'aigua regenerada entre Avingudes i el Parc de la Mar


Actualizado 19/5/2008 21:58:02 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram de Palma (Emaya) proposarà en el pròxim consell d'administració, previst per dimecres que ve, 23 d'abril, l'aprovació del projecte de substitució d'un tram de xarxa d'aigua depurada entre l'Avinguda Gabriel Alomar i Villalonga i el Parc de la Mar mitjançant la instal·lació de 493 metres de canonada nova.

Segons un comunicat, Emaya procedirà a portar a terme aquesta actuació amb la intenció de solucionar un problema a la zona davant de les constants avaries que patia la canonada actual. Alhora, l'Empresa Municipal va recordar que la conducció d'aigua regenerada entre l'EDAR 2 i el Parc de la Mar es va construir en 1995.

La finalització del tractament terciari en la depuradora va tenir com a conseqüència un progressiu increment del cabal d'aigua regenerada, amb el consegüent augment de la pressió, la qual cosa va ser el detonant de les successives avaries que s'han produït fins l'actualitat. Amb la reurbanització de la façana marítima d'e Llevant, Emaya aprofita aquestes obres per substituir la canonada actual per una altra de major resistència i durabilitat. En total, el teixit de la conducció tindrà de 493,5 metres de longitud i 350 mil·límetres de diàmetre.

Per portar a terme aquesta obra, per la qual es calcula una durada no superior als tres mesos, Emaya preveu un pressupost total de 194.746 euros.