Estaràs declararà demà al jutjat imputada per un presumpte delicte de calúmnies contra el socialista Antoni Garcias


Actualizado 9/4/2008 19:29:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PP de les Balears, Rosa Estaràs, declararà demà al jutjat d'Instrucció número set de Via Alemanya de Palma en qualitat d'imputada per un presumpte delicte de calúmnies i contra l'honor, després d'una querella interposada l'abril del 2007 per l'actual diputat del PSOE per les Balears al Congrés, Antoni Garcias.

Està previst que la vista comenci a les 10.00 hores amb la compareixença davant del magistrat d'Antoni Garcias Sansaloni del querellant. Una vegada finalitzada aquesta declaració, passarà a comparèixer Estaràs, defensada pel lletrat Rafael Perera.

La querella va ser presentada el passat 27 d'abril per l'ex conseller de presidència del Govern del Pacte de Progrès per un delicte contra l'honor després d'una "falsa denuncia" que, segons la seva opinió, la líder popular va fer en el ple del Parlament del 27 de març del 2007 sobre una suposada malversació de fons públics per pagar de manera irregular uns bitllets d'avió a Cuba.

La querella va ser presentada davant de la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) i en ella el socialista defensava la falsedat de les acusacions d'Estaràs i criticava la "falta d'ètica i d'honradesa" de la dirigent.

Segons Garcias, les afirmacions realitzades per Estaràs van ser fetes de manera "totalment tendenciosa" i "amb l'únic interès de perjudicar l'honradesa i credibilitat de les persones que estaven al capdavant del Govern durant aquells anys".

La querella destacava que la llavors vicepresidenta de l'executiu Autonòmic li havia acusat d'haver abonat dues vegades un únic viatge "sense haver fet cap comprovació" sobre si els serveis facturats i els serveis pagats s'havien prestat o no.

El text de la querella indicava que "Estaràs va escollir el camí de la difamació pública abans de recórrer al camí de la comprovació", considerant-se que "va actuar de lama fe" ja que "hagués pogut rectificar o dir que es va equivocar en la seva acusació". "Estaràs podria haver comprovat fàcilment que les dues factures corresponien als viatges d'anada i tornada, en lloc de llançar falses acusacions".

En el transcurs de l'últim ple de la passada legislatura de la Cambra Autonòmica, Estaràs va acusar a Garcias i a l'exdirector general de presidència del Govern, Pere Fullana, d'haver propiciat el pagament per duplicat a l'aerolínia Iberia de dos bitllets d'avió a Cuba, apuntant que aquesta irregularitat podria encobrir que les dones d'aquests alts càrrecs els van acompanyar, costejant el seu viatge amb diners públics.