El Govern invertirà 15.000 euros per promoure una alimentació saludable que previngui l'obesitat infantil

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 19 junio 2008 16:58

PALMA DE MALLORCA, 19 de juny (EUROPA PRESS)

El Govern, a través de la Conselleria de Salut i Consum, i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears, van signar avui un conveni de col·laboració pel qual s'invertiran 15.000 euros per promoure una alimentació saludable que ajudi a prevenir l'obesitat infantil.

Així ho va precisar avui el conseller del ram, Vicenç Thomàs, qui va explicar que a Balears el percentatge d'obesitat infantil ascendeix al 9,3 per cent de la població de l'arxipèlag i va recordar que és "necessari" potenciar mesures que ajudin a prevenir que aquest percentatge augmenti.

En aquest sentit, a la firma del conveni va acudir el conseller acompanyat pel president del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears, Manuel Moñino, i la directora general de Salut Pública i Participació, Margalida Buades, qui va reiterar que cal que els ciutadans de les Illes Balears desenvolupin unes pautes que ajudin a "portar" una alimentació més saludable.

Per la seva banda, Moñino va afirmar que amb el ritme de vida de la societat actual, es fa "difícil" seleccionar els aliments que realment són "saludables" per al cos, pel que va sostenir que és important que el consumidor tingui informació sobre quins són els aliments que "més li convenen".

En aquest sentit, Moñino va invitar als ciutadans de les Balears a fer un exercici d'autoavaluació per saber si se segueix o no una dieta saludable, d'acord amb els estàndards de salut i dietes que es coneixen.

Per la seva banda, Thomàs va recordar que amb el conveni, es mantindran les iniciatives que la Direcció General de Salut Pública i Participació porta desenvolupant des de fa temps i va explicar que s'aplicaran altres, amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans de què una alimentació saludable ha de ser equilibrada en energia i nutrients, variada en aliments, agradable als sentits, suficient pel desenvolupament de les persones en cadascuna de les etapes de la seva vida, d'acord amb la gastronomia, els costums i les tradicions de cada persona, grup o cultura.

Alhora, Thomàs va destacar que a partir de la firma del conveni, es revisaran els menús escolars, amb el principal objectiu de formular propostes "més saludables" per als nens, així com la definició del contingut de les 'berenars saludables', perquè siguin promogudes entre la població de les Illes Balears.

Finalment, Moñino va afirmar que en els centres escolars, els menús són "pobres" en llegums, així com va destacar que no s'ofereix ni fruita ni verdura diàriament, el que va titllar de "necessari", i va concloure reafirmant que deurien incloure's llegums, "com a mínim", dues vegades per setmana.

Contenido patrocinado