Josep Mayans demanarà que s'inclogui a Formentera en la declaració 'Eivissa, Patrimoni de la Humanitat'


Actualizado 20/10/2010 16:31:19 CET

FORMENTERA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El diputat per Formentera de AIPF (Agrupació Independent Popular de Formentera) al Parlament, Josep Mayans, sol·licitarà al Ministeri de Cultura que insti a la Unesco a modificar l'actual nom de la declaració "Eivissa, Patrimoni de la Humanitat" pel d'"Eivissa i Formentera, Patrimoni de la Humanitat".

Mayans considera que la inclusió de Formentera en la declaració ha de ser una "oportunitat històrica perquè l'illa es promocioni internacionalment, amb tots els beneficis que això comporta".

El diputat formenterenc ha defensat avui la Proposició no de Llei sobre el Consorci "Eivissa Patrimoni de la Humanitat", presentada al començament de l'any per al seu debat i votació a la Comissió d'Assumptes Institucionals.

En la proposició, el diputat sol·licitava la inclusió del Consell de Formentera al consorci, d'acord amb l'article 6.3 del seu Estatut, i recull els mateixos arguments que va esgrimir el ple de Formentera a final de 2005 quan va aprovar una moció per unanimitat en el mateix sentit.

Mayans ha remarcat que la petició ha estat desatesa per la Junta Rectora del consorci, per la qual cosa totes les peticions oficials que es facin "han de servir per fer canviar la seva posició i que s'accepti la justa petició de tots els grups polítics de Formentera".

La Proposició no de Llei ha estat aprovada amb els vots a favor del propi diputat per Formentera, del Partit Popular i d'Unió Mallorquina i amb els vots en contra del PSOE i del BLOC.

El diputat ha exposat en el debat que la gran majoria d'elements naturals que formen part de la declaració de Patrimoni de la Humanitat es troben a Formentera. Així s'argumentava i defensava en 1999, a l'informe enviat a la Unesco per defensar la declaració d'Eivissa. Per aquesta raó, Mayans ha ressaltat que "és del tot lògic que el principal òrgan de govern de l'illa, el Consell, formi part de la Junta Rectora del consorci".

En el debat s'ha esmentat, a més, que en aquesta legislatura el Govern espanyol ha entrat a formar part del consorci sense que hagi fet aportació econòmica, contràriament al que estipulen els estatuts.