L'Associació d'Adopció de les Balears adverteix dels riscos de l'obertura de nous països d'origen dels nens

Actualizado: jueves, 20 agosto 2009 15:45

EIVISSA, 20 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Adopció de les Balears ha advertit avui dels riscos de l'obertura de nous països d'origen dels nens, davant de les traves que estan posant altres enclavaments com la Xina o Rússia. Segons el president de l'entitat, Ramón Rotjer, els principals països de procedència dels nens que s'adopten a Balears són la Federació Russa, la Xina i Colòmbia, tot i que els anys vinents es preveu que apareguin nous llocs de procedència que facilitin els tràmits. Alguna cosa davant del que ha afirmat "cal estar atent, ja que pot suposar un fracàs o incórrer en un frau relacionat amb el tracte dels menors".

Per a Rotjer, els requisits que imposen els diversos països allarguen els tràmits de l'adopció. Així, ha destacat que tot i que les diligències burocràtiques internacionals s'estableixen en un període de sis a vuit mesos, el fet que els països tinguin moltes sol·licituds "fa que dificultin el procés". D'aquesta manera, si abans el temps d 'espera era d'un any i mig, ara es triga com mitjana dos anys i mig o tres "i en alguns Estats molt més".

Una demora que ha assegurat "dificulta la decisió de seguir endavant", ja que en el cas de les Balears l'edat dels pares que desitgen adoptar és d'una mitjana de 40 anys.

Entre les clàusules que han inclòs els enclavaments de procedència dels menors es troben, els últims anys, aspectes com que els pares adoptius estiguin casats, que tinguin títol universitari o que acreditin un determinat nivell econòmic. A més, en el cas de la Xina l'índex de massa corporal és un altre dels aspectes que es valoren, ha explicat.

Per a Rotjer, el desenvolupament de certs països "que intenten tancar les portes mitjançant més traves" i la crisi econòmica són aspectes determinants que han influït en l'adopció internacional. En el cas nacional, ha afirmat que "es manté la tònica d'un menor nombre d'adopcions perquè no hi ha menors de dos anys".