Pimeco afirma que el centre comercial que Acciona vol construir en Es Jonquet no té llicència autonòmica


Actualizado 19/5/2008 20:47:47 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

L'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha afirmat avui que el centre comercial que es vol construir al barri palmesà d'Es Jonquet, i que promociona Acciona Immobiliària, manca de la llicència autonòmica preceptiva que legalment han d'obtenir els establiments que en el municipi de Palma superin els 1.300 metres quadrats.

Així ho va informar la patronal en un comunicat, en què va valorar que l'esmentat projecte no pot obtenir llicència d'obres, ja que la superfície comercial que ho engloba manca alhora de llicència d'activitat. A més, la patronal recorda que el futur centre comercial precisa de l'autorització de la Conselleria de Comerç, segons es disposa a l'article 12 de la Llei 11/2001, de 15 de juny, d'ordenació de l'activitat comercial a les Illes Balears.

En aquest sentit, Pimeco assenyala que a més la promotora no pot obtenir la preceptiva llicència, doncs en virtut de la llei 8/2005 està vigent una moratòria per la qual el Govern no autoritza noves grans superfícies.

En aquest context, Pimeco ha traslladat a Gerència d'Urbanisme el seu rotund desacord al fet de què la promotora intenti sortejar l'autorització de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia sota l'argumentació de què els 2.000 metres quadrats estan destinats a dos locals comercials. En aquest sentit, la patronal valora "d'absurd" ja que es tracta d'una única superfície i està ubicada en un mateix espai, la qual cosa significa que s'ha de caenyir cenyir-se indefectiblement al procediment legal aplicable a les Balears.

Finalment, la patronal va instar la Conselleria que demani a l'Ajuntament de Palma còpia de totes i cadascuna de les actuacions incloses en l'expedient i que informi a Gerència d'Urbanisme sobre la necessitat que aquesta iniciativa obtingui l'autorització autonòmica.