Ple.- Carboner pretén que en 2013 un 40% del mercat d'habitatges de les Balears sigui de lloguer


Actualizado 24/2/2009 17:58:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, ha assegurat avui que el seu objectiu és que en 2013 un 40% del mercat d'habitatges de les Balears sigui de lloguer, amb la finalitat de resoldre la "problemàtica" de molts ciutadans que no poden accedir a un pis de compravenda, a causa dels excessius preus.

En resposta a una pregunta parlamentària formulada pel diputat socialista Josep Lluís Carretero, Carboner ha recordat que actualment, l'Institut Balear de l'Habitatge ([Ibavi]), gestiona un parc propi de lloguer de 1.200 habitatges, a les quals "se sumaran 650 de manera bastant immediata", de manera que a finals d'any, "tindrà a prop de 2.000 pisos en règim de lloguer".

El conseller ha considerat "imprescindible" implicar als propietaris d'habitatges buides perquè les posin al mercat, "fonamentalment, en règim de lloguer" i, en aquest sentit, ha avançat que dijous que ve signarà un conveni amb la Societat Pública de Lloguer (SPA) per posar en marxa a Balears el programa de lloguer amb garanties, que ja funciona a la resta de l'Estat.

Carboner va detallar que mitjançant aquest programa, es garantirà als propietaris una renda mensual durant el temps que duri l'arrendament; una gestió integral d'arrendament de l'habitatge i de les incidències que es produeixin durant la vigència del contracte amb assistència legal en cas d'impagament i la devolució del pis en el mateix estat en el qual ha estat lliurat.

Respecte a les persones interessades a llogar un habitatge, ha subratllat que aquest programa els oferirà una "atenció personalitzada, així com una solució als problemes de gestió i habitatges de qualitat a un preu assequible". Finalment, ha destacat que en el marc del canvi de cultura de l'habitatge de propietat a la de lloguer és "significatiu" que una immobiliària "important" de Palma ha posat en el seu taulell un rètol en el qual es llegeix "objectiu lloguer".