El PP creu "sectari" que Zapatero només es reuneixi amb presidents autonòmics del PSOE per negociar el finançament


Actualizado 19/5/2008 18:45:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El parlamentari del PP Antoni Serra va considerar avui "bastant sectari" que el president de l'executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, només se'n vagi a reunir amb presidents autonòmics del PSOE per iniciar les negociacions del nou sistema de finançament autonòmic, ja que, segons la seva opinió, aquesta qüestió requereix d'una trobada "multilateral" amb totes les Comunitats.

En una roda de premsa, Serra va remarcar que a la reunió que Zapatero mantindrà dimecres que ve amb les Comunitats Autònomes governades pels socialistes, el president del Govern, Francesc Antich, ha de defensar que en el nou model de finançament, Balears "ha de rebre el que li toca i el que ja està previst en l'Estatut d 'Autonomia".

Així, el dirigent popular es va referir a allò previst en la Disposició Transitòria Novena de l'Estatut, que estableix que mentre que el Govern espanyol no aprovi una nova Llei de Règim Especial de les Balears, les illes no hauran de rebre en els pròxims set anys una inversió inferior a la mitjana del que perceben les Comunitats de règim comú.

Serra va manifestar que aquest plantejament va ser fruit d'un "gran acord" entre totes les formacions polítiques i, per tant, va recalcar que Antich ho ha de defensar amb "força" davant de l'executiu de Zapatero i el seu propi partit.

Finalment, va insistir que el Govern espanyol ha de tenir totes les Comunitats Autònomes i, en aquest sentit, va advertir que el fet que Zapatero només es reuneixi amb els presidents autonòmics del PSOE "dificulta molt" que es pugui aconseguir un consens amb el PP en matèria de finançament.