El PSIB-PSOE comença la tercera edició de l'Escola de Formació Permanent dels Socialistes de Mallorca


Actualizado 9/4/2008 15:53:01 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El PSIB-PSOE iniciarà aquest mes d'abril la tercera edició de l'Escola de Formació permanent dels Socialistes de Mallorca amb l'objectiu principal de formar els militants i simpatitzants socialistes de l'illa i a tot aquell que sense pertànyer al partit ni estar pròxim a ell, vulgui aprofundir en el mateix.

En roda de premsa, el secretari d'organització de la Federació de Socialistes de Mallorca, Cosme Bonet, i el membre de l'executiva de la Formació de Socialistes de Mallorca (FSM), Miquel Àngel Coll, van presentar aquesta nova edició de l'Escola de Formació, en què es pretén aprofundir sobre la ideologia, els principis i eixos bàsics del partit.

En la seva intervenció, Bonet va recalcar que l'Escola està oberta a tot aquell que desitgi informar-se dels temes que emboliquen als socialistes i, en aquest sentit, va agregar que pretenen, a través dels cursos programats, "augmentar el coneixement de l'evolució del socialisme i del PSOE a tot l'Estat i també a l'illa".

Per la seva banda, Coll va relatar que aquesta Escola començarà a funcionar a finals d'abril --concretament dia 28-- i durarà fins a finals de juny, al final de la qual es lliuraran els diplomes acreditatius a tots els assistents als cursos.

TRETZE CURSOS

Es tracta de tretze cursos, dividits en quatre mòduls formatius que se separen en: 'Gestió Municipal', 'Eines per a la gestió política', 'Les noves tecnologies de la informació i de la comunicació', i un últim bloc que parla de 'Socialisme; Història i anàlisi'.

El primer bloc, referit a la gestió municipal està -sobretot- dirigit a regidors i regidores, però va afirmar Coll que "en qualsevol cas obert a tot aquell que estigui interessat en saber com es gestionen certes disciplines als ajuntaments". Pel que fa al segon bloc, Coll va afirmar que informarà sobre com gestionar políticament "més enllà de les institucions".

Coll també va insistir que les diferents disciplines que es tractaran en aquests cursos abracen medi ambient, urbanisme, gestió pressupostària municipal, planificació sociopolítica, noves tecnologies, així com la història del partit.

FORMADORS "EXCEPCIONALS"

Cadascun dels cursos tindrà la participació d'uns formadors "excepcionals", tal com va afirmar Coll, entre els quals destaquen la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Lluïsa Dubon, el regidor de Medi Ambient de l'ajuntament de Puigpunyent, Miquel Ramon, el conseller d'Hisenda i Innovació del Consell de Mallorca, entre d'altres.

Coll va afirmar que aquests formadors als quals han cridat i han "encomanat aquestes tasques" són persones que "estan en constant contacte amb les realitats socials que desitjam impartir en els cursos", i que són "gent de reconegut prestigi".

INSCRIPCIÓ I PREUS

Tots aquells interessats a participar en aquesta iniciativa del Partit Socialista de les Illes, poden pre-inscriure's per telèfon o entrant a la web del partit www.socialistesdemallorca.org. El termini per inscriure's acaba el dia 23 d'abril.

El preu per curs és de 10 euros, tot i que tots els membres de les Joventuts Socialistes només pagaran 5 euros. La persona que desitgi fer tots els cursos haurà de pagar, llavors, 130 euros. Des del partit van informar que els participants "poden elegir els cursos als quals acudir, i als quals no".

El pagament d'aquests cursos caldrà fer mitjançant transferència bancària a la comde l'entitat, que el partit facilitarà una vegada realitzat el procés de pre-inscripció. Per totes aquelles persones que tinguin algun dubte, l'Escola disposarà d'un telèfon d'atenció horari del qual serà -a partir del 16 d'abril- de 16.30 hores a 19.30 hores cada dimecres.