El PSM atribueix la pròrroga dels Pressupostos a la "irresponsabilitat" de l'oposició i al "maltractament fiscal" de l'E


Actualizado 22/10/2010 21:31:57 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El PSM ha atribuït la decisió del Govern a prorrogar els Pressupostos del 2010 per al pròxim any a la "irresponsabilitat" de l'oposició i al "maltractament fiscal" de l'Estat, a causa que Balears "continua a la cua en finançament autonòmic, mentre que el 2011 serà l'única Comunitat Autònoma que contribuirà al Fons de Suficiència".

En un comunicat, la formació liderada per Biel Barceló ha considerat que l'executiu balear "no podia cedir a les exigències de l'oposició", que reclamaven no incrementar els impostos a les rendes més altes, alguna cosa que, segons la seva opinió, "implicava renunciar a la despesa en serveis públics i en economia productiva".

"El Pacte de Govern no ha tingut una altra sortida que assumir l'escenari de pròrroga pressupostària amb vista a l'exercici 2011, una vegada s'ha comprovat que PP i UM no eren disposats a aprovar els Pressupostos que havien pactat inicialment les forces polítiques progressistes", ha assenyalat.

D'altra banda, ha recordat que el Govern està en minoria parlamentària, a causa de l'expulsió de UM del Pacte "pels casos de corrupció que afectaven a aquesta força política i que l'oposició no ha volgut assumir en cap moment la responsabilitat de governar quan tenia l'instrument per fer-ho: la moció de censura".

El PSM ha remarcat que un Govern "progressista i responsable no pot renunciar a la despesa pública en serveis bàsics (educació, sanitat i serveis socials) i en el suport a l'economia productiva".

Davant d'aquesta situació, sumat als "greus problemes de finançament que encara arrossega Balears", l'esborrany de Pressupostos pactat entre el Bloc i el PSIB incloïa una "necessària previsió d'augment dels ingressos a partir de l'increment de la pressió fiscal a les rendes més altes i de la introducció de noves figures fiscals mediambientals".

Per al PSM, augmentar els ingressos era una "necessitat peremptòria" si es pretén mantenir la despesa social i en economia productiva. Així, ha estimat que el PP i UM, "al no entendre això o no estimar-lo entendre han demostrat una gran irresponsabilitat".