El PSOE exigeix el Govern "iniciativa política" i sol·licita 16 compareixences dels consellers en Comissions


Actualizado 5/7/2011 15:53:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El PSOE ha exigit al nou Govern Popular, encapçalat per José Ramón Bauzá, que sigui "fort i que prengui decisions polítiques" perquè, segons els socialistes, des que van prendre possessió del càrrec, "l'únic que hem vist han estat cops d'imatge, titulars en els diaris i promeses electorals desdibuixant-se".

Així ho ha expressat aquest dimarts la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, qui ha matisat que tot i que en un primer moment el PSOE anava a concedir els 100 dies de gràcia al nou Govern, les accions portades a terme des que els populars van arribar al poder són "preocupants".

En aquest sentit, Armengol ha citat l'"única acció política" que ha portat a terme el Govern, la reducció de conselleries i direccions generals, un fet que, per a Armengol, els dóna "la benvinguda a l'austeritat que el PSOE ja practicava" i que l'estalvi "tan sols suposa un 0,2% del pressupost", alguna cosa que "no resol cap problema als ciutadans". La portaveu del grup en l'oposició ha indicat que "esperem alguna cosa més que austeritat de titulars de cada dia".

Un altre aspecte que Armengol considera preocupant és que, segons els socialistes, es "comencin a desdibuixar promeses electorals".

"S'ha dit que es trasferirien les competències de turisme als consells insulars, alguna cosa que des del Govern ja s'ha dit que no va a ocórrer. Es van comprometre amb la lliure elecció de centre d'ensenyament, i ara el conseller d'Educació diu que no podrà ser tan fàcil. I l'últim i més preocupant, van garantir la creació de llocs de treball i la directora general del ram ha dit ahir que a partir de l'hivern, la situació tornaria a ser d'atur. Pot ser que el miracle del PP, no sigui tal miracle", ha criticat.

Alhora, Armengol ha explicat que les primeres iniciatives que desenvoluparan al Parlament seran les de demanar 16 compareixences dels consellers del nou Govern davant de les diferents comissions relacionades amb els àmbits que els titulars gestionen. "Es tracta de forçar als consellers que expliquin el que van a fer en les seves àrees", ha apuntat la portaveu socialista.

Per aquesta raó, el Grup Parlamentari Socialista demanarà 3 compareixences al conseller de presidència, Antonio Gómez; 3 al conseller d'Hisenda, José Ignacio Aguiló; 3 al conseller de Turisme, Carlos Delgado; 2 al conseller d'Agricultura, Gabriel Company; 2 a la consellera de Salut, Carmen Castro; 1 al conseller d'Administracions Públiques, José Simón Gornés i 2 al conseller d'Educació, Rafael Ángel Bosch.

DEMANA QUE EL PP RECONSIDERI EL TANCAMENT DE TV MALLORCA

La portaveu socialista al Parlament ha expressat el seu malestar davant de la decisió del PP al Consell de Mallorca de tancar Televisió de Mallorca. "Em sap fatal que el PP no vulgui [recitificar] una decisió que [consideramos] totalment errònia", ha indicat.

Alhora, ha denunciat el que li sembla un "contrasentit" perquè "no pot ser que busquin crear ocupació i com facin de primer sigui enviar gent a l'atur". Armengol ha recordat que a la Televisió de Mallorca es dóna treball a 120 persones directament, i a 40 productores balears, indirectament. A més, ha posat èmfasi en el caràcter innovador i de no destrucció del territori que té el sector audiovisual.

En aquest sentit, Armengol ha deixat clar que "tal com hem deixat els comptes del Consell, un model de televisió pública per a l'illa és viable i ja li he demanat a la presidenta del Consell, María Salom, que ho reconsideri".