Remodelació.- Diéguez: "és una setmana tràgica per al PP" i "gran per als espanyols"


Actualizado 20/10/2010 16:43:15 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PSIB al Parlament ha dit que la present és una "setmana tràgica" per al PP a nivell popular, i alhora "gran per als espanyols", ja que en poc temps el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha aconseguit "estabilitat per a tota la legislatura" amb la negociació dels acords necessaris per aprovar els pressupostos generals de l'Estat, i "un Govern de molt pes i gran projecció".

Diéguez ha fet aquestes declaracions després de conèixer la remodelació del Govern que ha portat a terme Zapatero, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la secretària d'Organització del PSIB, Rosamaria Alberdi, qui ha considerat aquesta renovació com una "bona notícia" encaminada en la mateixa línia que ha impulsat l'Executiu per avançar cap a la recuperació econòmica i de l'ocupació.

Alberdi ha assenyalat que "Zapatero ha fet el que havia de fer per disminuir la incertesa financera, assegurar les estabilitat pressupostària, afrontar la renovació per enfortir el Govern i assegurar que aquestes reformes prossegueixin al llarg de la legislatura".

La socialista ha destacat les incorporacions de Ramón Jáuregui com a ministre de Presidència i de Valeriano Gómez com a ministre de Treball per l'"experiència" que cadascun d'ells té en aquestes àrees. Alhora, ha indicat que també els ha agradat conèixer que notícia que Rosa Aguilar serà la nova ministra de Medi Ambient, Rural i Marino.

La secretària d'Organització ha remarcat especialment la incorporació de Leire Pajín al Govern, que serà la ministra de Sanitat i Igualtat. Així, ha subratllat de Pajín la seva "capacitat per gestionar situacions complicades", i alhora ha apuntat la bona relació que té amb la comunitat balear. Per aquesta raó, ha confiat en la seva capacitat per gestionar aquest Ministeri.

Respecte a la sortida de l'Executiu de la fins ara vicepresidenta primera, Maria Teresa Fernández de la Vega, la socialista ha dit que no tenen "paraules per agrair-li tot el que ha fet".

A més, referint-se a l'eliminació del Ministeri d'Igualtat, que quedarà incorporat al de Sanitat, ha assenyalat que tant aquest departament com el d'Habitatge són dues àrees de marcat caràcter socialista, i alhora ha remarcat la necessitat que les esmentades polítiques se segueixin desenvolupant sense disminuir el seu pes.

Respecte als nous ministres, Diéguez ha indicat que les noves incorporacions són "molt importants per a Balears", ja que "molts" dels nous titulars coneixen "molt bé" la realitat balear.

Alberdi ha afegit que el Govern mai havia "estat tant en el Govern com en aquesta legislatura" perquè s'han "aconseguit coses per a la comunitat autònoma que no s'havien aconseguit mai", com per exemple el sistema de finançament autonòmic o les inversions estatals.

PRESSUPOSTOS AUTONÒMICS

Referint-se als pressupostos autonòmics del pròxim any, Diéguez ha afirmat esperar que les negociacions amb el PP i UM "vagin bé" perquè es puguin aprovar uns pressupostos austers i solidaris, és a dir, en els que els que més tenen siguin els que més aportin.

Anh assumpte complicat si es té en compte que tant PP com UM han marcat com a condició per oferir el seu suport que no s'inclogui en els pressupostos una pujada dels impostos.

En qualsevol cas, el socialista ha destacat que s'està fent "un treball important" des del Govern per intentar convèncer a les forces de l'oposició perquè recolzin la seva proposta.