Remodelació.- Moragues creu que ha arribat al "moment indicat" després de l'acord pressupostari amb PNB i CC


Actualizado 20/10/2010 22:04:25 CET

Destaca la tasca d'Espinosa que ha permès importants inversions a Balears en matèria de desenvolupament rural

MADRID, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Presidència del Govern, Albert Moragues, ha considerat que la remodelació empresa pel president de l'executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, és "intel·ligent" i es produeix al "moment indicat" després d'arribar a un acord d'estabilitat pressupostària i política amb el PNB i Coalició Canàries (CC).

En declaracions als mitjans moments abans de participar en la Conferència Sectorial d'Agricultura que se celebra a Madrid, Moragues s'ha mostrat convençut que els canvis de ministres "són bons per al país" i que l'actual situació "requereix sang i ganes noves".

Després de qualificar de "gran balanç" la gestió de les ministres sortints, Moragues ha comentat que li sembla correcta la remodelació de l'executiu central després que l'acord pressupostari hi hagi "buidat incògnites" respecte al futur de la legislatura i ha aportat una fase de més estabilitat.

El saber que va a haver legislatura fins al final fa lògic que hi hagi una redemolación del Govern per afrontar aquests dos anys decisius i reforçar l'acció política de l'executiu", ha comentat el conseller de presidència, qui ha destacat la trajectòria d'alguns nous ministres, com el cas del nou titular de presidència, Ramón Jauregui, o el nou ministre de Treball, Valeriano Gómez, a qui veu capacitat per recuperar el diàleg social.

D'altra banda, Moragues va tenir paraules càlides per a la ministra sortint de Medi Ambient, Elena Espinosa, ja que la seva gestió ha estat "positiva per a Espanya i Balears". Com a exemple d'això, ha recordat que el seu paper ha estat fonamental per ampliar els fons europeus per a les ajudes agràries i ha aconseguit que Espanya no hagi patit rebaixes importants en l'assignació d'aquesta línia de subvencions.

Respecte a Balears, el conseller ha destacat que durant la seva etapa s'han rubricat importants convenis de col·laboració en matèria de desenvolupament rural, una qüestió d'especial interès per a les illes, i que es tradueix en una inversió pròxima als 220 milions d'euros fins al 2014.

Pel que fa a la nova ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, espera que "respongui a les expectatives" i l'ha definit com un "pes pesant polític" i que acapara molta experiència de gestió tant en la gestió municipal i autonòmica, així com en la política parlamentària al Congrés, on, precisament, Moragues va coincidir amb ella dues legislatures a la Cambra Baixa.