Remodelació.- UM considera que és la prova "més evident" del "profund desgast" de Zapatero


Actualizado 20/10/2010 16:39:04 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

UM ha qualificat de "desesperada" la remodelació feta pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que, segons la seva opinió, és la prova "més evident" del seu "profund desgast" i, per tant, "posa de manifest la difícil situació per la qual travessa".

En un comunicat, la formació presidida per Josep Melià ha considerat un "error" que Zapatero no hagi aprofitat aquesta remodelació per dotar amb "més rellevància i amb més pes personal el Ministeri d'Economia i davant de l'actual conjuntura econòmica.

Per a UM, la reforma del Govern deuria haver pivotat entorn de l'aposta per un nou ministre d'Economia amb "més lideratge, tant personal, com de discurs.

D'altra banda, ha criticat la "contradicció" d'eliminar els Ministeris d'Igualtat i Habitatge i, en aquesta línia, ha estimat "poc coherent" els passos fets pel president del Govern amb aquests dos departaments i ha titllat de "pèrdua de temps els esforços invertits durant aquesta legislatura".

Alhora, UM ha considerat una "contradicció" nomenar un ministre de Treball com Valeriano Gómez, que, segons ha recordat, s'ha mostrat contrari a la reforma laboral.

Els uemites també han reprovat la "poca credibilitat" de Zapatero, després que "fa només 15 dies anunciés que no hauria canvis a l'executiu". "La falta d'estabilitat d'aquest Govern es posa de manifest amb la tercera remodelació en dos anys i tot dins d'un escenari de profunda crisi econòmica, alguna cosa que és molt preocupant per la imatge i confiança dels ciutadans de l'Estat i pels mercats internacionals".