Agricultura exigeix que la Denominació de Qualitat del Formatge de Mallorca prevegi que s'elabori amb llet de l'illa

Amer assegura que el preu d'aquest producte podria augmentar un 15 % després d'obtenir la denominació

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 9 julio 2009 20:15

PALMA DE MALLORCA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura i Pesca va decidir avui retirar l'expedient per a la creació d'una Indicació Geogràfica Protegida del Formatge de Mallorca ja que aquesta preveia la possibilitat d'elaborar-lo amb llet de qualsevol lloc, pel que va proposar iniciar un nou procés per obtenir la denominació que inclogui aquesta condició.

La responsable d'aquest departament, Mercè Amer, s'ho va comunicar així avui a les organitzacions professionals i cooperatives durant una reunió que va tenir lloc aquest matí. Alhora, segons el reglament plantejat per al futur Formatge de Mallorca, quedaven exclosos els productors de llet d'ovella i cabra, tot i que és tradicional en l'elaboració del producte.

Un altre dels motius per paralitzar el procediment és que Brussel·les ja va detectar "inconsistències" en la proposta en relació amb la procedència i diferenciació de la llet per a la seva elaboració. Segons la consellera, Balears no es deu "arriscar" que Europa denegui aquesta denominació i perdre "per sempre" la possibilitat de tenir una marca de garantia per al Formatge de Mallorca.

Així, Amer ha remarcat la necessitat d'"apostar per un producte realment diferenciat", amb llet de Mallorca i característiques que facin que el producte tingui un "valor afegit". Alhora, va incidir que el preu del producte podria pujar un 15 % només per ser Denominació d'Origen. Actualment a Mallorca hi ha al voltant de 50 explotacions d'oví de llet i una quinzena d'oví i caprí lleter.

Contenido patrocinado