29 de gener de 2020
 • Martes, 28 de Enero
 

Balears exposa a Còrsega mesures com a "regió líder" en investigació contra la xylella

Publicado 28/10/2019 17:13:49CET
Celebren unes jornades a Còrsega sobre prevenció i lluita contra la 'Xylella fastidiosa'.
Celebren unes jornades a Còrsega sobre prevenció i lluita contra la 'Xylella fastidiosa'. - CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha assistit a unes jornades a Còrsega sobre la 'xylella fastidiosa'. Allí, al costat d'una delegació institucional i científica, han exposat les mesures dutes a terme a Balears com a "regió líder en la investigació i lluita" contra el bacteri.

   Segons han recordat, el Govern destina uns quatre milions cada any a investigació, personal i subvencions per replantar arbres i repartir productes fitosanitaris.

   Aquestes subvencions no es donen en altres regions d'Europa, i és un dels punts que més han interessat de l'exposició de la comitiva balear. A Còrsega, amb una superfície molt major, destinen solament 1,5 milions. Cal recordar que Balears van ser pioneres en la detecció, investigació i lluita contra la xylella, des del 2016.

   La consellera ha lloat els esforços que s'han fet des de les Illes: "Amb els mitjans que tenim, són enormes i estan donant uns resultats molt encoratjadors". També ha destacat el treball de recerca en els laboratoris, "imprescindible per conèixer quines espècies ofereixen major resistència al bacteri, i també a l'hora de les replantacions i per aconsellar cultius".

   Actualment, com a mesura de prevenció i contenció, cap viver a Balears pot exportar plantes i arbres a l'exterior. Quan es troba un positiu en xylella, des del Govern es dóna l'opció al propietari d'eliminar de manera autònoma les unitats afectades, però també ho pot fer l'administració sense cap cost. Un fet que també és diferencial amb altres regions i que ha interessat bastant en les jornades, han assegurat.

   La d'aquest dilluns ha estat la primera reunió de coordinació celebrada amb les autoritats de Còrsega sobre la xylella, si bé el Govern ja havia mantingut reunions amb representants de França i Itàlia pel mateix tema. Aquest dimarts es visitaran camps afectats.

Para leer más

 

Lo más leído

 1. 1

  El 'acuerdo del siglo' contempla Jerusalén como capital "indivisible" de Israel y un Estado palestino

 2. 2

  Rescatan a la perra 'Pocahontas' en la casa de su entrenador, detenido por denuncia falsa

 3. 3

  Químicos usan excrementos para criticar la investigación sobre grafeno

 4. 4

  La familia del desaparecido en Mallorca asegura que el uso de Sánchez de un helicóptero no perjudicó la búsqueda

 5. 5

  Toñi Moreno visita el hospital tras recibir el alta con su hija Lola

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista