CCOO convoca aquest dijous una concentració a Inca per un conveni "digne" en el primer cicle d'educació infantil

Publicado 10/7/2019 16:22:38CET
Imatge de recurs d'una concentració a Palma per demanar millores laborals als educadors d'escoletes de 0 a 3 anys.
Imatge de recurs d'una concentració a Palma per demanar millores laborals als educadors d'escoletes de 0 a 3 anys. EUROPA PRESS - Archivo

   Els sindicats defensen que la "dignificació" de l'etapa 0-3 anys passa per augmentar el sou dels treballadors a 1.000 euros

   PALMA DE MALLORCA, 10 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat CCOO ha convocat aquest dijous a la plaça de l'Ajuntament d'Inca una concentració per reclamar un conveni "digne" en el primer cicle d'educació infantil, corresponent a l'etapa educativa de 0 - 3 anys i que a Balears afecta a prop de 2.000 treballadors.

   Les reivindicacions del col·lectiu centrades a millorar les condicions laborals d'educadors infantils i empleats d'escoletes continuen així marcant l'agenda dels sindicats del sector educatiu, que porta des del mes de maig reivindicant millores del nou conveni col·lectiu, aprovat precisament en el cinquè mes de l'any.

   Cal recordar que aquest conveni, aprovat a finals de maig, té una validesa de dos anys i estableix un salari de 930 euros per a treballadors d'escoletes, pel que afecta a prop de 2.000 educadors de Balears. Des de CCOO sostenen que el conveni es va aprovar perquè a la Mesa Negociadora l'esmentat sindicat no té majoria.

SALARI DE 1.000 EUROS

   En concret, els sindicats defensen que la "dignificació" del primer cicle d'educació infantil (0-3 anys) passa per augmentar el sou dels treballadors del sector a 1.000 euros, que contrasten amb els 930 euros pactats en el nou conveni.

   Precisament el 21 de maig, un dia abans de l'aprovació del nou conveni, la Federació d'Educació de CCOO va convocar una vaga que, a Balears, va ser secundada pel 80 per cent dels educadors 0-3 anys, segons va xifrar el sindicat.

   Els motius de la vaga posaven el focus en la congelació salarial del sector arrossegada durant set anys i mig així com el cobrament d'un salari de 930 euros inclòs en el nou conveni, quelcom "humiliant i indignant" per al sindicat.

   Des de CCOO, consideren que el Salari Mínim Interprofessional de 900 euros i el complement específic del sector de 43,54 euros superen la quantitat pactada amb la patronal. "Es demana que es renunciï a una part del salari", censuren des de CCOO.

   Setmanes abans, el sindicat va convocar una concentració a Palma que va reunir a prop de 200 persones en la qual els manifestants van reclamar que les condicions sociolaborals del sector "no siguin precàries". "És una lluita que serà a llarg termini, som conscients", van avançar des de CCOO.

   IMPULS A l'ETAPA 0-3 ANYS, "REPTE" DEL GOVERN

   D'altra banda, el conseller d'Educació, Universitat i Investigació del Govern, Martí March, va declarar després de prendre possessió del càrrec que l'impuls a l'etapa educativa 0-3 anys seria un dels principals "reptes" de cara a la legislatura 2019-2023, que se sumen a l'aprovació d'una llei d'Educació "de consens" així com millores en infraestructures educatives i en la qualitat de l'educació a les Illes.

   Cal recordar que els 'Acords de Bellver', subscrits entre PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca per governar a Balears durant els propers quatre anys, estableixen potenciar l'etapa educativa 0-3 anys, entre altres qüestions.

Contador

Para leer más