Actualizado 04/09/2008 20:56 CET

El centre d'estades diürnes de Vilafranca incorpora 30 places per a l'atenció de les persones amb dependència

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El centre d'estades diürnes de Vilafranca, que es va posar en marxa el passat 11 d'agost, ha afegit 30 noves places per atendre a les persones amb dependència, després d'esmenar una sèrie de deficiències com la carència de permisos i llicències.

En un comunicat, la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració va destacar que, en aquest moment, hi ha cinc persones al centre de dia tot i que les previsions és que entrin quatre més durant els pròxims dies.

Aquest centre se suma a les deu residències i centres de dia que ja van obrir les portes durant aquesta legislatura com les instal·lacions de Calvià, Manacor, Son Güells, la Unitat de Trastorns Conductuals de Can Carbonell a Marratxí, així com les residències de Sant Miquel, Capdepera i Amadiba.

Amb les 30 noves places de centre de dia de Vilafranca, ja són 519 les noves places residencials posades en marxa, i altres 110 centres d'estades diürnes durant aquesta legislatura. Les previsions és que, a finals d'any, s'hagin posat en marxa un total de 866 noves places en les residències i a prop de 200 en centres de dia.

Per a l'any 2009 està previst que es posin en funcionament les residències de: el Puerto de Pollença, Sant Joan, Son Llebre, Marratxí, Sant Antoni i Santa Rita.

Alhora, està previst que aquest any es subscrigui un conveni amb el Govern espanyol mitjançant el que la Conselleria i l'Estat destinaran 52 milions d'euros fins al 2011 per a la creació de noves infraestructures destinades a persones en situació de dependència. Aquesta inversió es destinarà a les Illes, preferentment, a la creació de centres d'estades diürnes.

El centre d'estades diürnes de Vilafranca disposa, entre d'altres espais, de: una sala de cures, dos de descans, dos banys geriàtrics, un despatx d'ús múltiple i dos dormitoris de suport.