El club nàutic del Molinar tancarà el seu restaurant quan la decisió judicial sigui ferma

Publicado 27/11/2019 10:57:13CET
Restaurant del Club El Molinar cesat de la seva activitat
Restaurant del Club El Molinar cesat de la seva activitat - APB - Archivo

El TSJIB ha notificat al club que desestima la seva petició

PALMA DE MALLORCA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Club Marítim del Molinar de Llevant (CMML) ha assegurat que tancarà el seu restaurant, acatant així la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) quan aquesta sigui ferma.

Aquesta setmana, el TSJIB ha notificat al club dues actuacions pels quals es desestimava la petició de suspendre les mesures cautelars sol·licitades pel CMML --no tancar el restaurant-- contra la resolució de l'Autoritat Portuària de Balears (APB).

Les actuacions, que es poden recórrer, desestimen la petició del club però no resolen sobre el fons de l'assumpte. En declaracions a Europa Press, el president del club, Rafael Vallespir, ha confirmat que recorreran i que se seguirà el procés administratiu.

D'aquesta manera, el club considera que respecte a la pretesa revocació del títol d'ocupació, el desallotjament de l'edifici i la paralització d'activitat del restaurant, l'actuació de l'APB "no ha estat correcta" i que serà el TSJIB "el que entri a conèixer sobre això quan processalment resulti oportú".

En aquest sentit, Vallespir ha assenyalat que sent el club "més antic de Balears" el procediment s'hauria d'haver produït de "una altra manera, no ofegant" a l'entitat doncs, segons ha assegurat, "molts" dels seus socis "s'estan donant de baixa".

"Si la voluntat política és de preservar a l'entitat més antiga de Balears i la segona d'Espanya, per què no realitzem un treball conjunt?, ha plantejat el president del CMML.

Des del club indiquen que, com no pot ser d'una altra manera, es complirà amb la decisió del TSJIB respecte a la desestimació de les mesures cautelars sol·licitades "al moment que legalment correspongui i de la forma que el Tribunal ho ordeni".

Finalment, el club confia en "la bona fi" de la sol·licitud de concessió presentada davant l'APB i que la mateixa es tramitarà conforme al "criteri d'objectivitat" que ha de regir en les actuacions administratives.

Així, una vegada acabades les obres, esperen que puguin tornar ocupar la Dàrsena del Molinar del Port de Palma, i continuar amb l'explotació de la mateixa com ho ha vingut fent "tradicionalment des de fa més d'un segle al costat "dels seus veïns i la comunitat".

Contador