Consell.- El Govern duplicarà la seva capacitat d'emmagatzematge digital amb un nou centre de dades al ParcBit

Teclat
PIXABAY - Archivo
Publicado 28/2/2019 15:11:32CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern disposarà d'un nou centre de processament de dades en el Parc Bit amb el qual duplicarà la seva capacitat d'emmagatzematge digital, per un import previst de licitació de 3,3 milions d'euros.

El Consell de Govern ha autoritzat aquest dijous els tràmits a la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia. Les noves infraestructures allotjaran les dades del Servei de Salut (IbSalut) i serviran, al mateix temps, com a centre de dades secundari pel Govern.

Per a la instal·lació dels components, s'aprofitarà un edifici existent, on abans estaven les màquines del sistema de la recollida pneumàtica d'escombraries del ParcBit.

El centre de processament de dades serveix per allotjar i mantenir en producció diferents recursos informàtics centralitzats de l'administració, la qual cosa inclou tant els servidors que processen les dades com els sistemes d'emmagatzematge o els sistemes de comunicacions annexos.

Amb la nova instal·lació, que té un termini previst d'execució fins al 31 de desembre de 2019, el Govern vol millorar la seguretat i l'agilitat dels seus sistemes d'emmagatzematge digital.

Contador