Actualizado 17/08/2009 15:01 CET

Consum retira 900 ulleres de sol amb un etiquetatge incorrecte i 21 per comprovar la seva protecció

PALMA DE MALLORCA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Consum està fent un control de la idoneïtat i de l'etiquetatge de les ulleres de sol que ha provocat la retirada de 21 mostres per analitzar la seva qualitat, així com de 900 unitats més per tenir un etiquetatge incorrecte o per la falta de la marca de la Comissió Europea.

El control està tenint lloc tant en les cadenes comercials com en els establiments multipreus de les illes i es realitza en col·laboració amb la Policia Local i la Policia Nacional de la Platja de Palma, ha informat el Govern en un comunicat.

Les 21 mostres d'ulleres de sol retirades estan destinades tant a la població infantil com adulta i seran analitzades en el Laboratori del Centre d'Investigació i Control de Qualitat del Ministeri de Sanitat i Política Social. Així, es tractarà verificar que la protecció dels ulls que s'ha declarat en l'etiqueta del producte és la que realment ofereix.

A més, es desenvolupen protocols d'inspecció en els quals es controla que l'etiquetatge de les ulleres és d'acord amb la normativa vigent per aquests productes, que es troben classificats com "equips de protecció oficial".