Endavant demana un salari mínim de 1.200 euros amb una acció a Palma i "altres ciutats dels 'Països Catalans'"

Endavant Gosen col·loca pancartes en fonts
ENDAVANT OSAN
Publicado 18/2/2019 10:13:52CET

Han col·locat 'caps' a fonts i penjat cartells reivindicatius

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

Endavant (OSAN) ha col·locat diversos 'caps' en fonts de ciutats dels "Països Catalans", entre elles Palma, per denunciar que la classe treballadora i popular està amb l'"aigua al coll". També han col·locat cartells reivindicant un "programa" de "vida digna".

Segons han informat, l'acció posa damunt de la taula la necessitat d'un programa "de mínims" per a una vida digna, basat en cinc mesures bàsiques, entre elles "un salari mínim de 1.200 euros per 30 hores".

Amb l'acció, l'organització critica també que la situació és "encara més greu per a les dones treballadores".

Davant això, a més del salari mínim de 1.200 euros demanen l'equiparació salarial real entre homes i dones i pensions dignes; la regulació del lloguer en un màxim del 10 per cent del salari; aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials; serveis públics bàsics 100 per cent garantits, sense privatitzacions ni repagaments i una banca pública.

A més de Palma, l'acció s'ha realitzat a l'Espluga de Francolí, Lleida, Platja de Nules, Girona, la Selva del Camp, Mataró, Navàs, Palma, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Tarragona, Vilafranca del Penedès i als barris de Gràcia, el Poblenou, Sants i el Baix Guinardó, a Barcelona.

Para leer más