El Govern central es compromet a iniciar els tràmits amb la Unió Europea per resoldre la situació energètica de Menorca

Publicado 28/10/2019 20:15:57CET

MENORCA, 28 Oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Govern i conseller de Trasición Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat després de la reunió mantinguda aquest dilluns amb el sotsdirector d'Energia Elèctrica de la Secretària Estat d'Energia del Ministeri per a la Transició Ecològica, Manuel García Hernández, que el Govern central s'ha compromès a iniciar els tràmits amb la Unió Europea per resoldre la situació energètica de Menorca.

"Han estat sincers, perquè ens han explicat els problemes jurídics i tècnics que existeixen, entre altres coses perquè la Unió Europea també ha de decidir en aquesta qüestió", ha dit Yllanes.

El vicepresident ha apuntat que la reunió mantinguda aquest dilluns, en la qual també han participat la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i els representants de Xarxa Elèctrica i Endesa, "ha suposat un pas important".

"Estarem en contacte constant amb el Ministeri de Transició Ecològica perquè al moment en què ens diguin que no hi ha cap trava administrativa per part de la Unió Europea, puguem accelerar els tràmits des d'aquí", ha subratllat.

Yllanes ha assegurat que "la qüestió té una sèrie de serrells jurídics i administratius enormement complicats" i ha indicat que el principal escull té relació amb la necessària concurrència competitiva en el cas que s'instal·lin mesures de contingència o emergència a Menorca.

"No hi ha més remei que esperar al fet que el Ministeri ens traslladi que per part de la Unió Europea no hi ha cap tipus d'inconvenient perquè s'adoptin mesures de Menorca", ha conclòs el vicepresident.

Para leer más