El Govern construirà habitatges protegits en els solars que cedeixi el Consell de Formentera

Publicado 28/10/2019 17:19:32CET
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en una reunió
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en una reunió - CAIB

   FORMENTERA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha destacat que el Govern construirà habitatges protegits (VPO) en tots els solars de l' Illa que cedeixi el Consell.

   De fet, el conseller i la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, han anunciat la propera cessió d'un solar per part del Consell per a la construcció d'una promoció de VPO.

   Segons Pons, l'objectiu és "construir habitatge protegit en tot el sòl que se cedeixi" i Formentera "serà una prioritat".

   També en matèria d'habitatge, Pons ha recordat que hi ha 72 persones inscrites a Formentera com a demandants d'habitatge i mentre s'avança per poder construir més VPO, des del Govern s'ha fet un esforç "important" per incrementar les ajudes del lloguer.

   Així, mentre en 2015 no va haver-hi cap família de Formentera que rebés aquestes ajudes, en l'última convocatòria han estat 44 les beneficiàries per un import total de 125.459 euros.

   Finalment, ha reiterat que la col·laboració institucional és "essencial" per avançar en matèria d'habitatge i, al costat del Consell, es treballarà conjuntament per reforçar l'oficina de l'Ibavi.

SOBRE EL DECRET MARÍTIM

   El futur decret de transport marítim ha estat un altre dels temes abordats en la reunió. El conseller ha anunciat que el proper dia 25 de novembre es convocarà la Mesa de Transport Marítim.

   Segons ha explicat, la intenció és "cercar l'equilibri i el consens i reforçar jurídicament allò que s'ha indicat tant per l'Advocacia de la Comunitat com per la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència".

   En aquest sentit, el conseller ha afirmat que és conscient de les dificultats que hi ha, "però també ho semblava amb La llei de sostenibilitat ambiental", ha recordat.

   L'objectiu "és garantir freqüències que els mercats i les navilieres no estan oferint", destacant que la prioritat és que els ciutadans de Formentera tinguin freqüències suficients, per la qual cosa haurà de ser un "decret rigorós centrat en l'interès general".

BON BALANÇ DE LA LLEI DE SOSTENIBILITAT

   Pons ha recordat a Formentera la inversió per part del Govern de 350.000 euros per a millores en el transport públic de l'Illa.

   Des del Consell han avançat que aquests diners es destinaran també a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i a la renovació de la flota de vehicles perquè tots siguin elèctrics.

   Marc Pons ha recordat també que el Govern es va comprometre amb Formentera a impulsar la Llei de sostenibilitat, actualment en vigor i que ha permès limitar la pressió dels vehicles a l'Illa, així com potenciar el transport públic i sostenible a Formentera.

   El conseller ha valorat la primera temporada d'aplicació de les restriccions de la Llei i ha destacat que s'ha traduït en una reducció de la pressió dels vehicles.

   "S'ha reduït la pressió en 900 vehicles al dia", ha indicat Pons, qui ha destacat que s'ha aconseguit un major ús del transport públic, molt significativament de la bicicleta, que ha crescut un 29 per cent. "Cal de seguir avançant en aquesta línia", ha afirmat.

Para leer más