Actualizado 04/06/2009 21:12 CET

Innova.- La UIB i la Conselleria de Treball impulsen un portal sobre assessorament i formació per a treballadors

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, i la rectora de la Universitat dels Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, van signar avui un conveni de col·laboració que permetrà posar en marxa el Portal d'Assessorament i Formació, així com una aplicació de control i seguiment de les accions de formació ocupacional, en què les persones treballadores accediran a les últimes novetats pel que fa a formació i altres aspectes relacionats amb la seva ocupació.

Així, Barceló ha apuntat que es tracta d'una eina que, impulsada des del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), es dirigeix a tota la població, tant activa o com la qual es troba en atur. En aquest sentit, ha indicat que cada vegada més s'exigeix una qualificació professional i una especialització més altes, pel que tenir un grau més elevat de formació propicia que les persones puguin millorar la seva situació laboral i aportar, per tant, un grau més elevat d'accés i de qualificació a les empreses.

Per aquest motiu, aquest portal pretén incrementar els mecanismes de visibilitat i informació d'aquestes actuacions a la societat en general i, a més, "augmentar i optimitzar" els processos interns de gestió, control i seguiment dels cursos que s'ofereixen amb el fi únic de donar "un millor servei als ciutadans" de l'arxipèlag.

No només els interessats a conèixer més detalls sobre formació en aspectes laborals podran accedir a aquesta aplicació, sinó que també els centres de formació, per part seva, tindran la possibilitat d'actualitzar la informació referida als cursos que imparteixen, ja que, entre d'altres coses, podran penjar documentació i informació útil per al seguiment del curs.

Així, els beneficiaris dels cursos podran consultar en cada moment el seu expedient formatiu, així com sol·licitar la titulació o el certificat corresponent de cada curs, ja que una dels avantatges més importants que presenta aquest sistema per als centres és que serà factible sol·licitar l'homologació i l'acreditació de manera telemàtica.

Finalment, la nota va incidir en què per a l'Administració significa una "gran avantatge" disposar d'una única base de dades, en què poder elaborar quadres estadístics i per dissenyar, després, les polítiques formatives més adequades a les necessitats de cada moment.