L'IES Manacor i el Teatre d'Artà, guanyadors dels Premis Buero de Teatre Jove de Coca-cola a Balears

Cadis.- Els premis 'Buero' de la Fundació Coca-cola arriben a Cadis per formar a joves a través del teatre
FUNDACIÓN COCA-COLA - Archivo
Publicado 5/6/2019 14:25:45CET

   PALMA DE MALLORCA, 5 Juny (EUROPA PRESS) -

   El grup '4de9' de l'IES Manacor i el grup Rafael Fiol Jordà, del Teatre Artà, han estat els guanyadors a Balears dels Premis Buero de Teatre Jove de la Fundació Coca-Cola, segons ha informat l'organització en una nota.

   En concret, el grup '4de9' s'ha alçat amb el primer lloc en la Categoria Escolar amb l'obra 'Anne Frank', mentre que el grup Rafael Fiol Jordà ha guanyat en la Categoria No Escolar amb l'obra 'Lorca jondo'. Els Premis Buero de Teatre Jove es lliuraran aquest dijous al Teatre Xesc Forteza, un acte en el qual també es lliuraran vuit mencions especials que reconeixeran el treball dels joves com a millors actors i actrius o millor dramatúrgia.

   En aquesta edició han participat un total de 395 grups i 7.900 joves en tot l'Estat i, en el cas de Balears, un total de 24 grups han participat (13 d'ells grups escolars i 10 d'ells, no escolars, com a escoles d'art dramàtic i col·legis majors).

   Cal recordar que, en l'edició de 2018, Balears va fer història en ser escollida com a comunitat guanyadora a nivell estatal a la categoria no escolar gràcies al grup mallorquí Escola Teatre Educatiu i a la seva obra 'Ho Sento'.

   Des de l'organització han assenyalat que en el jurat autonòmic s'integren les actrius Alicia Garau i Lina Mira o el també dramaturg Toni Gomila, els quals han triat els guanyadors balears que ara passen a la fase final i seran valorats pel jurat nacional, integrat per Carmen Ruiz, Anabel Alonso, Emilio Gutiérrez Caba, Luis María Anson, Miryam Gallego i Fran Perea.

   Els guanyadors nacionals es coneixeran a partir del dia 12 de juny i podran gaudir de la Setmana del Teatre a més de representar la seva obra en una de les seus del Centre Dramàtic Nacional a Madrid.

TEATRE COM A INSTRUMENT PEDAGÒGIC

   Des de l'organització han recordat alguns dels beneficis que reporta el teatre en la formació dels joves, com l'empatia, el compromís, el treball en grup i la constància, ja que en la preparació d'una obra de teatre cada jove inverteix prop de 120 hores entre treball en grup, memorització, preparació de decorats, vestuaris i assajos.

   En aquest sentit, des de la Fundació Coca-Cola han recordat que fa setze anys que plantegen reptes als joves a través de la seva col·laboració en els Premis Buero de Teatre Jove, que va celebrar a l'hivern un campus d'arts escèniques a 18 ciutats de l'Estat. A més, els participants dels Premis Buero d'entre 18 i 21 anys poden optar a la Beca Buero, que permetrà a un d'ells estudiar un curs acadèmic a una Escola Oficial Superior d'Art Dramàtic espanyola.

   Cal recordar que, en la fase autonòmica, els Premis Buero compten amb el suport de la Fundació Coca-Cola i de les Escoles Oficials d'Art Dramàtic, mentre que en la fase nacional els premis compten amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport i el Centre Dramàtic Nacional amb l'objectiu de promocionar el teatre com a eina pedagògica i d'oci.

Contador

Para leer más